30 Mart 2018 Cuma

SÖKE OSB'DE TOPLU İSTİFA

SÖKE OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ'NDE YERALAN BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN VE CHP'Lİ ÜYELER TOPLU OLARAK İSTİFA ETTİ

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nin 27 Mart Salı günü açıklanan yeni yönetim kurulunda kendilerine yer verilmeyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve 2'si asil, 3'ü yedek CHP’li müteşebbis heyeti üyeleri görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.  
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, CHP’li Belediye Meclisi üyeleri Hüsamettin Yaman, Hüseyin Gündüz, Levent Tuna ve Abdullah Arıcı'dan oluşan CHP'li üyeler dün Söke'de ortak bir basın açıklaması yaptı.

SÖKELİNİN OLMAMASI RAHATSIZ EDİCİ

Belediye Başkanı Süleyman Toyran yaptığı açıklamada, OSB Müteşebbis heyetinin belirlenmesi ile ilgili olarak Salı günü yapılan oylamada, yönetim oluşturma kriterlerinin dikkate alınmamasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. 
Toyran, "Son meclis toplantısında OSB Müteşebbis heyetinin belirlenmesi ile ilgili olarak yapılan oylamada; benimle birlikte Ahmet Karakaş, Hüsamettin Yaman, Hatice Uzel Çakar ve Süleyman Yörük arkadaşlarımız Söke belediyesini temsilen meclisimiz tarafından yetkilendirilmiştir. 27 Mart’ta yapılan müteşebbis heyet toplantısında sayın valimiz yönetim kurulunun Sayın Kaymakamımızın başkanlığında YİKOB üyesi 4 bürokratımız tarafından yönetilmesini uygun görmüştür. Bu durum bizde rahatsızlık oluşturmuştur. Şu andan itibaren Söke Belediyesi CHP asil ve yedek müteşebbis heyeti üyeleri olarak istifa ediyoruz. Müteşebbis heyetinde olmak ya da olmamak bizim OSB’ye desteğimizin noksan olacağı, azalacağı yönünde algılanmamasını istiyoruz. Biz yerel yönetim olarak Söke’ye çivi çakacak herkesin arkasında ve destekçisiyiz" dedi. (HÜSEYİN IŞIK)