3 Mart 2018 Cumartesi

SÖKE MHP'DE BÜYÜK ÇATLAK!

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ'NİN DÜN YAPILAN OTURUMUNDA 4 MHP MECLİS ÜYESİ PARTİSİNİN GÖSTERDİĞİ ADAYA OY VERMEDİ

Söke Belediye Meclisi'nin dün yapılan oturumunda, MHP meclis üyesi Süleyman Yörük, partisinin grup kararına karşı gelerek OSB Müteşebbis Heyeti'ne aday oldu.
MHP meclis üyesi Mustafa Bakırcı da partisinin aldığı grup kararı gereği adaylığını açıkladı.
Yapılan oylamada, partinin desteklediği aday Mustafa Bakırcı'ya, sadece partisine mensup meclis üyelerinden Tayfun Batmaz, Metin Sakalar, Bülent Arıcı ve Mestan Yeşil "evet" oyu verdi.
Belediye meclisinde MHP'yi temsil eden diğer üyeler, Süleyman Yörük, Fatih Bozkaya, Ahmet Yahya Gültopu ve Ahmet Polat grup kararına rağmen, Mustafa Bakırcı'ya  oy vermedi. 
Süleyman Yörük ile ilgili oylamada ise, Ak Parti ve CHP grubunun tamamı ile MHP grubundan 7 kişi evet oyu kullandı.
Yapılan oylama sonucu, Söke OSB Müteşebbis Heyeti'ne CHP grubundan başkan Süleyman Toyran, Ahmet Karakaş, Hüsamettin Yaman, Ak Parti grubundan Hatice Uzel Çakar, MHP grubundan da Süleyman Yörük seçildi.


MHP İLÇE BAŞKANINDAN TOYRAN'A TEPKİ

Meclis toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk, partisindeki bölünmeyle ilgili olarak belediye başkanı Süleyman Toyran'ı hedef aldı.
Öztürk, "Bundan sonra Süleyman Yörük’ün alacağı karar MHP’yi bağlamamaktadır. MHP’nin adayı değildir. Süleyman Yörük bizim partimizin gösterdiği resmi aday değildir. Bu pazarlık Süleyman Toyran’la yapılmıştır ve Süleyman Toyran’ı temsil etmektedir. Süleyman Toyran onlarla birlikte oturup görüştüğüne göre, onun istekleri doğrultusunda imza atacak demektir. Bizler bugüne kadar yapılan hiçbir yanlışın arkasında olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız. Bu yapılan bir yanlıştır. Söke’de en büyük yanlışı Süleyman Toyran yapmıştır. 4 tane arkadaşla Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı masa başı bireysel pazarlığın Söke'ye faydası değil, zararı dokunur" dedi.
Veysel Öztürk, grup kararına karşı gelen Süleyman Yörük hakkında ise parti tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını belirtti.


BOZKAYA "BİZ PARTİNİN BİLGİSİ DIŞINDA HAREKET ETMEDİK"

Oylama sonrası görüştüğümüz grup kararına aykırı oy kullanan MHP meclis üyesi Fatih Bozkaya, kendisi ve diğer 3 arkadaşının il başkanı Levent İlter'in bilgisi dahilinde hareket ettiklerini söyledi.
MHP ilçe yönetiminin meclis toplantısı öncesi düzenlediği grup toplantısına davet edilmediklerini de kaydeden Bozkaya, "Süleyman Yörük arkadaşımız il başkanımızın talebiyle aday olmuştur. Dolayısıyla bizler partimizin bilgisi dışında hareket etmiş değiliz. Süleyman Yörük arkadaşımızın adaylığı il başkan yardımcısı aracılığıyla ilçe başkanı Veysel Öztürk'e de iletilmiştir" dedi. (HÜSEYİN IŞIK)