16 Mart 2018 Cuma

BÜYÜKŞEHİR'İN YANITI GECİKMEDİ!

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA, SARIÇAY VE BEŞPARMAK BARAJLARININ YAPIMI İLE İLGİLİ TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİN YERİNE GETİRDİĞİ BELİRTİLEREK, BUNDAN SONRAKİ SÜRECİN DSİ'NİN UHTESİNDE OLDUĞU KAYDEDİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Söke, Kuşadası ve Didim’in su ihtiyacını karşılayacak olan Sarıçay ve Beşparmak Barajları hakkında yaptığı açıklamalara, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)'den anında yanıt geldi. 
Konuyla ilgili olarak ASKİ’den yapılan yazılı açıklamada; "Sayın Bakanın belirtmiş olduğu Sarıçay Barajı Söke, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı yerleşkelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir barajdır. Yine aynı şekilde Beşparmak Barajı Akbük ve Didim yerleşkelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir baraj olup, Aydın ilinin büyükşehir olmasından sonra Barajların yapılması ile alakalı olarak Büyükşehir belediyesi tarafından gerekli hazırlıklar ve planlamalar yapılmış; akabinde Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 09.05.2017 tarihinde her iki barajla ilgili yapım ve borçlanma kararı alınarak, Sarıçay Barajı ve Beşparmak Barajı yapım bedellerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesini esas alan protokolleri imza altına alınıp, 16.06.2017 tarihinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne sunulmuştur. Büyükşehir Belediyemiz adına her iki barajın tüm ihale ve yapım süreçleri ASKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ tarafından yürütülecektir. Her iki barajın tahmini bedeli 1 milyar olup ödemesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak barajın yapımı ile ilgili tüm yükümlülükler tarafımızca yerine getirilmiştir. Bundan sonraki süreçler DSİ uhdesinde olmaktadır” denildi. (HÜSEYİN IŞIK)