21 Aralık 2017 Perşembe

PARAMEDİKLER GÜNLERİNİ COŞKUYLA KUTLADI

AYDINLI İLK VE ACİL YARDIM KURTARICILARI "PARAMEDİKLER GÜNÜ"NÜ AYDIN'DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLADI 

Aydın'daki ilk olarak Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Aydın İl Başkanlığı ile Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle "Olağan Dışı Durumlarda Paramediğin Rolü" konulu bir panel düzenlendi.
Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde yapılan panelin açılışında konuşan Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, hastane öncesi acil sağlık ekiplerinin her türlü olağan dışı durum ve tehlikeli ortamlarda görev aldığını söyledi.
Bu konuşmanın ardından Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Paramedik Hasan Basri Kızıldağ günle ilgili birer konuşma yaptı.
Panelde daha sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi  ve Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Ersoy “Afetlerde Triyaj", Paramedik Zeynep Ercan Şahin “Kitlesel Olaylarda Paramediğin Rolü”, Acil Tıp Teknisyeni  Adnan Koçak da “Savaş Bölgesinde Medikal Müdahale ve Yaralı Nakli” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. 



HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİRLİK KAHVALTISINDA BULUŞTU

Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Aydın İl Başkanlığı tarafından 22 Aralık
Paramedikler günü kapsamında birlik kahvaltısı düzenlendi.
Yaylaköy’de yapılan kahvaltı buluşmasına 112 çalışanlarının yoğun katılımı gözlendi. 
Buluşmaya çalışanların yanısıra Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  Müdürü Doç Dr. Emine Gerçek ile öğretim görevlileri ve öğrencileri de katılım sağladı.
Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Aydın İl Başkanı İbrahim Gökçe etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, çok zor şartlar altında görev yapan acil tıp çalışanları ve paramediklerin yılda bir gün de olsa bir araya gelerek tatlı bir heyecan yaşadıklarını kaydetti. (HÜSEYİN IŞIK)