5 Aralık 2017 Salı

FEVZİPAŞA MAHALLESİ SAKİNLERİNİN PLAN TEPKİSİ

DİDİM'İN FEVZİPAŞA MAHALLESİ İÇİN HAZIRLANAN İMAR PLANLARI MAHALLEDE OTURANLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU


 Didim Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve değerlendirilmek üzere iletildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nun kararı doğrultusunda onaylanan Fevzipaşa Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na mahalle sakinleri itiraz etti.  
Vatandaşlar, mağdur olduklarını söyleyerek giydikleri ‘Fevzipaşa’da zeytinimi kesme, evimi yıkma’, ‘Zeytinliğimize otel yapma’, ‘Zeytinimize dokunma, evimi yıkma’ ve ‘Zeytin katliamına son’ yazılı tişörtlerle tepki gösterdi. 
Mahalle sakinleri adına konuşan Funda Günay, yaklaşık 50 yıl kadar önce geldikleri, hak sahibi oldukları ve fidan olarak diktikleri zeytin ağaçlarını yetiştirip ülke ekonomisine katkı verdikleri mahallelerinin ellerinden alınmak istendiğini belirterek; “2981 sayılı yasanın amir hükümleri, Didim Belediyesi’ne bu konuda gerekli planlama yaparak hak sahibi olan kişilere, tapu sahiplerin tapu almalarını sağlama görevi vermiştir ancak site sakinleri olarak 20 yılı aşan süreden bu yana tapu alabilmek için Didim Belediyesi’nde pek çok girişimde ve müracaatta bulunmamıza rağmen, tarafımıza tapu verilmekten kaçınılmıştır. Şimdide hazırlanan bu imar planı ile gayrimenkullerimizin ve zeytin ağaçlarımızın bulundukları yerler otel, günübirlik alan ve park adı altında elimizden alınmak istenmektedir. Askıdaki bu imar planı ile hem zeytinliklerimiz yok edilecek, hem de her taraf beton yapılarla doldurulacaktır” dedi. 
Yapılan açıklamanın ardından Fevzipaşa Mahallesi sakinleri, düdük ve ıslık çalarak tepkilerini gösterdi.