5 Aralık 2017 Salı

KUŞADASI'NDA TÜLLÜŞAH ÇALIŞTAYI YAPILDI

HALK ARASINDA AYDIN GAŞAĞI VE YABANİ ENGİNAR OLARAK DA ANILAN NESLİ TÜKENMEKTE OLAN TÜLLÜŞAH BİTKİSİ KUŞADASI'NDA DÜZENLENEN TOPLANTIDA MASAYA YATIRILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından, Kuşadası’na özgü endemik bir tür olan ve Tüllüşah olarak da anılan Aydın Gaşağı ile ilgili olarak “Tür Eylem Planı Çalıştayı” Kuşadası’nda yapıldı.  
Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen Çalıştayda, Tüllüşah bitkisinin neslinin tükenmekte olduğuna dikkat çekilerek bitkinin korunması amacıyla neler yapılabileceği ele alındı. 
Çalıştayın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç, Tüllüşah bitkisinin endemik bir bitki türü olduğunu belirterek korunması gerektiğini ifade etti.  
Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, Tüllüşah bitkisinin Kuşadası için ciddi bir doğal değer olduğu belirterek “Kuşadası Belediyesi olarak kültürel değerlere olduğu gibi doğal değerlere de sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoyda,“Ben ilçemizle özdeşleşmiş Tüllüşah bitkisinin gelecek nesillere ulaşacağına inanıyor bu çalıştayın düzenlenmesini sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Ekodosd temsilcisi Bahattin Sürücü ise, Tüllüşah bitkisinin Kuşadası’nda 25 farklı noktada tespit edildiğini belirterek dernek olarak bitkinin koruma altına alınması için ciddi çalışma içinde olduklarını kaydetti. (HÜSEYİN IŞIK)