26 Eylül 2017 Salı

SÖKE'DE PAMUK HASADI BAŞLADI

TÜRKİYE'NİN PAMUK AMBARI SÖKE OVASI'NDA PAMUK HASADINA BAŞLANDI

Sökeli çifçilerden Nevzat Gülbudak yeni sezonun hayırlı geçmesi dileğiyle tarlasındaki hasadı şükür kurbanı keserek başlattı.
Yeni sezonun tüm üreticilere hayırlı olmasını dileyen Gülbudak, "Sezonda ne yaşarız bilemem ama şimdilik bir sıkıntı yok. İlerleyen günlerde havaların rutubetli olduğu gece ve sabah saatlerinde çiğ miktarında artışlar olabilecek. Pamuk aşırı yaş ise toplanmayacak. Hangi şartlarla karşılaşırız yaşayıp göreceğiz" dedi. 

PAMUK ÜRETİCİSİ SEZONA SIKINTILI GİRİYOR

Çiftçinin kullandığı mazota sürekli zam yapıldığını kaydeden Nevzat Gülbudak, girdi maliyetlerindeki artışın ürün fiyatlarına yansımadığına işaret etti.
Gülbudak, "Şu anda tarladaki ekili ürünün hasadından elde edeceğimiz gelirin yüzde 80’i bu güne kadar yaptığımız masraflara gidiyor. Buna bir de kredi faiz maliyetleri ve toplama masrafını eklersek, çok az para kazanmış oluruz. Daha bir ay önce Borsa’da pamuk fiyatları 8 liranın üzerinde iken, hasada başladığımız şu günlerde tüccar piyasayı 6.5 lira civarında tutmaya çalışıyor. Bu insafsızlıktır. Tüccar para kazanma hırsıyla çiftçiyi perişan ediyor. Keşke pamuğu satmadan bekletme imkanımız olsa ama ödenecek borçlarımız nedeniyle satmak zorundayız. Tüccar da bunu fırsat biliyor. Her şeye rağmen yeni sezona umutlu giriyoruz. Çiftçimizin mahsulü bereketli olsun.” şeklinde konuştu. (MUSA ÖLMEZ)