19 Eylül 2017 Salı

SÖKE MHP'DE ARSA KRİZİ

SÖKE BELEDİYE MECLİSİ'NİN MHP'Lİ ÜYESİ VE İMAR KOMİSYONU BAŞKAN YARDIMCISI AHMET YAHYA GÜLTOPU'NUN SATIN ALDIĞI SGK ARSASININ BELEDİYEDE YAPILAN İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN ARDINDAN 8-10 KAT DEĞER KAZANMASI SÖKE MHP İLÇE TEŞKİLATINDA KRİZE NEDEN OLDU

Denge Gazetesi'nde yeralan habere göre; Söke Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında gündeme gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait arazinin satışında haksızlık yapıldığı iddiasıyla ilgili MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk açıklamalarda bulundu. 
Hukuki olarak bir aykırılık olduğunu gördüklerinde gerekenin yapılacağını belirten Öztürk, parti mensuplarının usulsüzlüğe ortak olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 
İhalede yolsuzluk yapıldığı iddialarının basında yer almasının ardından MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk, konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. 
Partisinin belediye meclis üyesinin adının geçmesi üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu dile getiren Öztürk, “Bahsedilen olay 23 Mayıs 2016 tarihinde mülki idare amirliğinin hükümet konağı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yapılması planlanan araziyi 18 uygulaması yapılması amacıyla belediyeye yazdığı bir yazıyla başlıyor. 23 Mayısta yazıyla başlayan süreçte gelişmeler biraz hızlı devam ediyor. Belediye Encümeni tarafından bir hafta içinde bu arazinin 18 uygulaması çıkıyor. Takip eden 9 Haziran tarihinde de Sosyal Güvenlik Kurumu, burada bulunan arazinin satışının yapılacağına dair bir yazı yazılıyor. Belediyenin yazıyı almasının ardından yine Haziran ayı içerisinde kurumu uyarıyor. Burada 18 uygulaması yapılıyor, değer kazanabilir diyerek. İşlemler durdurulmayıp, Ankara’da ihale yapılıyor. Bugün gazeteci arkadaşların eleştirdiği konu, parti üyemiz belediye meclis üyesinin Ankara’da ihaleye girmesidir. İhaleyi alan arkadaşımızın İmar Komisyonu’nda olması eleştiriliyor” dedi.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN

Konuyla ilgili Ahmet Yahya Gültopu'na telefonla ulaştıklarını ancak şehir dışında olduğu için yüz yüze görüşemediklerini belirten MHP İlçe Başkanı Öztürk, konunun belediye meclisince kurulan bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi. 
Öztürk, “Bana sorarsanız ben konuyu etik bulmuyorum. Bilseydim böyle işe müsaade etmezdim. Yasal hakkı olabilir. Partimiz mensubu bir meclis üyesi eğer böyle bir işe girecekse partiden ayrılmasını isterdim.Bizler Milliyetçi Hareket Partisi mensubu belediye meclisi üyesinin yanlış yapıp yapmadığının incelenmesi için görevlendireceğimiz 3-4 arkadaşın vereceği önergeyle kurulacak bir komisyon tarafından konunun detaylı olarak araştırılmasını istiyoruz. Bizim partimizde yönetim kurulu üyesi, meclis üyesi ya da parti mensubu da olsa belirlediğimiz alan dışında olamaz. Kim olursa olsun partinin kimliğiyle haksız bir yerde olmasına kesinlikle izin vermeyiz” dedi.
Öztürk, araştırma sonunda haksız bir kazancın tespit edilmesi halinde tüzüğe göre gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi.