10 Ekim 2016 Pazartesi

SÖKE'YE ABD'DEN KARDEŞ ŞEHİR ZİYARETİ

SÖKE GEÇEN YIL KARDEŞ ŞEHİR OLDUĞU AMERİKA'NIN KALİFORNİYA EYALETİ'NE BAĞLI SALİNAS'TAN GELEN 3 KİŞİLİK  HEYETİ AĞIRLADI

Söke'ye gelen Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane, Kuşadası’nın kardeş şehri Monterey Belediye Meclis Üyesi Nancy Selfridge ve Salinas Şehri Rotary Kulübü Guvarnörü Yavuz Atila’ya Söke Rotary Kulüp Başkanı Göktan Çallı ve Rotary Kulüp yöneticileri eşlik etti.
Kardeşi Şehir heyeti ve konuklarını makamında ağırlayan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; Salinas ile kağıt üzerinde kalmayan, eğitim, kültür, ekonomik, ticari ve turizm ilişkisi kurmayı hedeflediklerini söyledi. 
Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu da, "Söke'nin coğrafi yapısıyla Salinas'ın coğrafi yapısı birbirine çok benziyor. Salinas'ın da bizim de çok büyük bir ovamız var. Orası da burası gibi tarıma dayalı. Salinas'ta çok ünlü bir kütüphane var. Bu kütüphanenin aynısını Söke'ye de kuracağız. Bugün bunun altyapısını oluşturuyoruz. Salinas'tan ilk kitaplar geldi. Salinas'ta gece 24.00'e kadar çocuklar aileleriyle birlikte gelip, kitap okuyor. İlerleyen yıllarda Söke'de de böyle bir kütüphane oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane ise, “Salinas dünyanın teknoloji merkezlerinden biri Silikon Vadisi’ne çok yakın. Bu anlamda Salinas’ın kardeş şehri Söke ve Monterey’in kardeş şehri Kuşadası için bağlantılar kurulabilir. Kardeş kentlerimiz ve Silikon Vadisi arasında da bir köprü kurabiliriz. Söke ile işbirliği bağlarımız güçlenerek birlikte önemli işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.  
Sıcak sohbetin sonunda kardeş şehir Salinas'tan gelen misafirler Söke Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi Rum evlerini gezdi.