12 Ekim 2016 Çarşamba

PAMUKÇUNUN TERCİHİ TARİŞ

2016 ALIM SEZONUNA HIZLI GİREN TARİŞ ŞU ANA KADAR 7 MİLYON KİLO PAMUK ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİ
Yenisöke Gazetesi'nin haberine göre, Tariş 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, "Geçtiğimiz yıllarda bize ürün veren üreticilerin yüzde 80’ni hemen hesabını kesip parasını alıyordu, şimdi bu oran yüzde 40’lara düştü. Buda Tarişe olan güvenin arttığını gösteriyor." dedi.  
Özer, "Bu durum kooperatifi rahatlattı. Üretici diğer çırçır fabrikalarına tanıdığı avansı Tarişe de tanımaya başladı. Bu durum bize nefes aldırdı. Daha rahat hareket etme imkanı sağladı. En önemli Tarişe üreticinin güveni arttı. Bu güveni boşa çıkarmamak için bizde tüm gayretimizle çalışacağız.” şeklinde konuştu.
PAMUK ALIM FİYATINA ZAM
Sezon başında 4.90 X randıman +10 kuruş olarak belirledikleri pamuk alım fiyatını bugünden itibaren yükselttiklerini belirten Kooperatif Başkanı Özer, “Yeni pamuk alım fiyatımızı 5.00 X Randıman + 10 kuruş olarak belirledik. Yani bu günden itibaren pamuk alım fiyatını 10 kuruş yükseltmiş bulunuyoruz. Biz Tariş Pamuk Kooperatifi olarak üreticinin yanındayız. Önümüzdeki günlerde piyasa şartlarına göre yeni uyarlamalarda olabilir. Üreticinin bin bir güçlükle ürettiği ürünü yok pahasına satmasına gönlümüz razı olmaz. Kooperatiflerin kuruluş amacı budur. Biz önce üreticiyi düşünüyoruz.”dedi.