11 Ekim 2016 Salı

AYDIN ETİ MARKA OLDU

KIRMIZI ET LİGİNDE AYDIN ÇIKARMASI

BİRLİK BAŞKANI BİLGEN: "KIRMIZI ETTE TÜRKİYE'Yİ ŞAHA KALDIRIRIZ" 

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen, "Türkiye'deki tezgahlarda Aydın'da üretilen etler yer alıyor. 

Milli Tarım projesi kapsamında hayvancılık sektörüne destek verilirse bizde kırmızı ette Türkiye'yi şaha kaldırırız" dedi.
Bilgen, "Aydın’da  340 binin üzerinde büyükbaş hayvan varlığı bulunuyor. Türkiye'de hayvancılıkta ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu açıdan baktığımızda fuar yalnızca bölge ekonomisi için değil Türkiye için çok büyük önem taşıyor. Aydın artık bir marka haline geldi. Bunun en büyük kanıtı da Türkiye'deki tezgahlarda artık Aydın etinin yer almasıdır" dedi.  

MİLLİ TARIMA DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı Milli Tarım projesine de destek verdiklerini ifade eden Bilgen, "Yerli hayvancılığı desteklemeyi merkezine alan bu proje çok önemli. Yerli üretimin desteklenmesi aynı zamanda kayıt dışı ekonomiyi siler atar. Çünkü kayıt dışı kesim ortadan kalkar. Et sektörü ne üreticinin ne tüketicinin üzülmesini kaldıracak pozisyonda değil" dedi.