13 Ekim 2016 Perşembe

KUŞADASI BELEDİYESİ HABİTAT III ZİRVESİNE KATILIYOR

ÖZER KAYALI EKVATOR'UN BAŞKENTİ QUİTO'DA DÜZENLENECEK HABİTAT III KONFERANSI'NDA KUŞADASI'NI TEMSİL EDECEK

20 yılda bir düzenlenen Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı’nın (Habitat) üçüncüsü bu yıl Ekvador’un başkenti Quito’da 17 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 
Dünyanın pek çok ülkesinden devlet başkanlarının, bakanların ve yerel yöneticilerin katılımı ile düzenlenecek olan Habitat III Konferansı’nın ilki 1976 yılında Kanada’nın Vancoouver kentinde, ikincisi ise 1996 yılında İstanbul’da yapılmıştı. 
17–20 Ekim tarihleri arasında Ekvador’da “Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme” sloganı ile düzenlenecek olan Habitat III Zirvesi’nde, İstanbul Habitat II’den günümüze kadar olan sürecin değerlendirmesi yapılacak. 
Son 20 yılda kentlerdeki konut sahipliği, alt yapı olanakları ve sağlıklı yaşam koşullarının ne durumda olduğu ve bu konuda yapılan tüm çalışmaların ele alınacağı zirvede, önümüzdeki 20 yılda kentlerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla, sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması ve yeni yol haritasının belirlenmesi için yapılması gerekenler tartışılacak. 
Dünyanın tüm ülkelerinden 300’ün üzerinde yerel ve ulusal lider ile  binlerce katılımcının yer alacağı BM Habitat III zirvesine katılacak olan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, zirvenin yerel yönetimler açısından önemine dikkat çekerek; “Zirvede bir yandan kentsel gelişim ile ilgili son bilgileri edinme şansına sahip olurken bir yandan da tüm dünyadan şehir temsilcileri ve uluslararası kurum yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunacağız.” dedi.