12 Ekim 2016 Çarşamba

PAMUKÇU FİYAT MAĞDURU

KEMAL KOCABAŞ, DÜŞÜK SEYREDEN PAMUK FİYATLARININ ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı yazılı açıklamada,  üreticinin dünya borsalarında 5.30 TL'ye satılan pamuğu 4.80 TL'den satmak zorunda kaldığını öne sürdü.
Kocabaş, "dünyadaki pamuk fiyatlarına göre, aynı pamuğun yurt içinde fiyatlarının daha düşük gitmesi bizi üzüyor ve mağdur ediyor. Bugün dünyada 5.30 TL’ye satılırken aynı pamuğu üreticimiz 4.80 TL’den satmak zorunda kalıyor." dedi.

ÇÖZÜM TARİŞ

Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk hasat dönemlerinde yaşanan fiyat spekülasyonlarının önlenebilmesi için çiftçinin Tariş'e sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Kocabaş, "Biz pamuk üreticilerine de bir görev düşüyor. Tarişimizin eski parlak günlerine dönebilmesi için mutlaka hepsi değilse bile bir miktar pamuğu Tariş’e verelim. Pamuk üretiminde Tariş olmazsa, olmaz bir yerde duruyor. Tariş eğer güçlü olursa, yakındığımız pamukta ki yurtdışına göre düşük seyreden fiyatları bir nebze olsun düzeltebilir. Nitekim, Tariş dün yaptığı açıklamayla pamuk fiyatlarını 5 TL’ye yükseltmesi Tariş verdiğimiz güvenenin boşa çıkarmadığını gösterdi.”dedi.