20 Ekim 2016 Perşembe

KUŞADASI BELEDİYESİ 56 MÜLKÜNÜ SATIŞA ÇIKARIYOR

KUŞADASI BELEDİYESİ'NİN BELEDİYEYE AİT BAZI MÜLKLERİN SATIŞI AMACIYLA ÇALIŞMA YAPMASI TARTIŞMA YARATTI 

Kuşadası’nda tepkilere yol açan belediye mülklerinin satışıyla ilgili tartışma 4 Ekim’deki belediye meclisinde alınan kararla başladı. 
Belediye Başkanı Özer Kayalı, 56 belediye mülkünün borç ödemek için satılacağını açıklayarak yetki istedi.  
Aralarında eski belediye hizmet binasının da bulunduğu belediyeye ait mülklerin satışına yönelik en sert tepki geçen dönem Belediye Başkanlığı yapan Esat Altungün’den geldi. 
Altungün, “Kuşadası merkezi ile mahalle ve köylerdeki aralarında eski belediye binasının da bulunduğu 56 taşınmazın satılacağı yönündeki gelişmeleri şaşkınlık ve üzüntüyle izlemekteyim. Belediye başkanları ile belediye meclis üyelerine emanet edilen ve aslında Kuşadası halkına ve gelecek nesillere ait olan bu taşınmazların hem de devlete olan vergi ve prim borçları nedeniyle satılmaya çalışılması anlaşılabilir bir durum değildir. Kamuoyunda hiçbir şekilde tartışılmayan belediye mülklerinin satışı konusunda Kuşadası halkının, sivil toplum örgütlerinin ve meslek örgütlerinin de görüşü mutlaka alınmalıdır. Partimizin ilçe ve il başkanları, bölge milletvekillerimiz mutlaka bu önemli konuya müdahil olmalıdır. Belediye Başkanımızın ve Meclis Üyelerimizin bu hassas konuyu yeniden gözden geçirip aklı selim bir karar alacaklarına inanıyorum “ diye konuştu.