21 Ekim 2016 Cuma

SÖKE'DE 2 KİŞİ TELEFONLA DOLANDIRILDI


SÖKE'DE İKİ KİŞİYİ KREDİ KARTI BİLGİLERİNE ULAŞARAK DOLANDIRAN 3 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Söke Jandarma Komutanlığı ekipleri kredi kartı bilgilerine ulaştıkları iki kişiyi 6 bin 500 lira dolandırarak kayıplara karışan üç şüpheliyi arıyor. 
Söke'de yaşanan olayda, N.Y. isimli kişi, bir bankaya ait kredi kartından kendisinin haberi olmadan bin 500 TL para çekildiğini fark edince jandarmaya başvurdu. 
Jandarmanın N.Y'ye ait kredi kartını veren banka ile irtibata geçmesi sonucu M.P'nin, N.Y'nin kredi kartı bilgilerine ulaştığı ve bu yolla kartından bin 500 TL para çektiği tespit edildi.
Dolandırılan ikinci kişi ise, M.Ö'yü cep telefonundan arayarak, “Denetleme kurulundan arıyorum. Size ait kredi kartından 2 bin TL para çekilmiş. Paranın iadesi için kredi kartı numaranız ve şifreniz gerekmektedir” diyerek kredi kartı bilgilerini istedi.
M.Ö. kredi kartı bilgilerini telefondaki kişiye verince dolandırıcı, hesaptan 5 bin TL'yi önce kendi hesabına aktardı, ardından da bir başka hesaba havale etti.
M.Ö'nün hesabından çekilen 5 bin TL'nin de S.Ç. hesabına aktarıldığı ve bu hesaptan da H.A. isimli bir kişinin hesabına havale edildiği bilgisine ulaşıldı. 
Jandarma firari zanlılar M.P., Ş.Ç. ve H.A'nın yakalanması için araştırma yapıyor.