25 Mayıs 2015 Pazartesi

MHP'DEN TOPLU AÇILIŞ TEPKİSİ


MHP AYDIN İL BAŞKANI CEM AKBUDAK, CUMHURBAŞKANI'NIN SEÇİME 10 GÜN KALA AYDIN'A GELİP TOPLU AÇILIŞ YAPACAK OLMASININ GENEL SEÇİMLERİN TARAFSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ
Cem Akbudak düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mayıs'ta açılışını yapacağı tesislerin daha önce açılışı yapılmış tesisler olduğunu iddia etti. 
Akbudak, “Aydın’da açılacak 89 tane tesis neymiş acaba? Bu açılacak olan tesisler, daha önce açılmış olan tesislerdir. Sayın Erdoğan, asıl niyeti tesis falan değil, “27 Mayıs’ın yıldönümünde, bu topraklardan çıkmış, Başbakanlık yapmış ve sonra haksız yere idam edilmiş olan rahmetli hemşerimiz Adnan Menderes’i AKP siyasetine alet etmektir. Sayın Erdoğan, niçin özellikle 27 Mayıs tarihinde Aydın’da miting düzenliyor? Tabi ki 27 mayıs 1960 ihtilalinin yıldönümü olduğu için. Güya açılış bahanesiyle, Aydın’a gelecek, mazlum edebiyatı yapacak. Adnan Menderes’i AKP siyasetine alet etmeye çalışacak." diye konuştu.
Türkiye'nin bugüne kadar böyle çift başlı bir yönetim görmediğini kaydeden Cem Akbudak, "Sayın Erdoğan, Cumhurun başkanı mıdır? Yoksa, kendini hala AKP Genel Başkanı olarak mı görmektedir? Eğer AKP Genel Başkanı gibi davranmaya devam edecekse, o zaman Cumhurbaşkanı olmayacaktı. Cumhurun başı olduğuna göre, bıraksın seçim mitinglerini AKP Genel Başkanı yapsın. Türkiye’de bu zamana kadar böyle çift başlı yönetim görülmemiştir. Demokratik ülkelerde de bunun örneği yok." dedi.