21 Mayıs 2015 Perşembe

AYDIN'DA SU FİYATLARI TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR


AK PARTİ SÖKE İLÇE BAŞKANI FATİH GÜRER, SU FİYATLARI KONUSUNDA HALKIN KANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ 
Gürer düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların su fiyatlarına karşı gösterdiği tepkiler nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin halkı yanıltan broşürler dağıtıldığını kaydetti.
Gürer, "Bu broşürlerde kurnazlık yapılmış. 10 tona kadar olan suyun bedeli 1,75 TL. olarak belirtiliyor. Ancak suyun tonu 16 tonu geçince Aydın’da 4,50 TL olan su Denizli’de 3,50 TL., 20 tonun üzerindeki suyun tonu Aydın’da 6 TL., Denizli’de 3,50 TL., 30 tonun üzerindeki su fiyatı Aydın’da 8,00 TL., Denizli’de 4,90 TL. dir. Yani Aydın ile Denizli’ye karşılaştırdığımızda suyun kullanım tonajı arttıkça fiyat farkı da açılıyor. Fiyat farkı yüzde 80 lere kadar yükseliyor. Bunun yanında Aydın Büyükşehir Belediyesi katı atık bedellerinde de komşu illere fark atmış durumda. Katı Atık  bedeli su ton başına Denizli’de 5 kuruş, Muğla’da 25 kuruş olarak belirlenirken, Aydın’da 75 kuruştur. Katı atık bedeli Muğla Belediyesinin 3 katı, Denizli Belediyesi’nin 15 katıdır." dedi.
Hiç kimsenin halkı kandırmaya hakkı olmadığına işaret eden Fatih Gürer, "Buradan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine çağrı yapıyorum. Vatandaş su faturalarını ödeyemez hale geldi. Su fiyatlarını düşürün.”dedi.