13 Mayıs 2015 Çarşamba

AVŞAR'IN İSTEDİĞİ OLDU


SÖKE'DE BAŞLATILAN TAPU PAFTALARINI YENİLEME ÇALIŞMALARINA DAHİL OLMAK İSTEMEYEN AVŞAR MAHALLESİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

Yeni Söke Gazetesi'nin haberine göre, Muhtarlığın yaptığı başvuruyu haklı bulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Avşar'ı pafta yenileme çalışmaları dışında tuttu.

Avşar Mahalle Muhtarı Erdoğan Bakan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avşar’da 1950 yılından buyana kadastro çalışması yapılmadığını belirterek;
“Avşar'da o günden bugüne yerler hep köy senedi ile alınıp satıldı. Şu anda Avşar’da arazi resmiyette başkalarının üzerinde görünüyor ama araziyi işleyen bir başkası. Bundan dolayı Avşar’da çiftçiler tarımsal desteklerden yararlanamıyor, arazileri ipotek gösterip kredi alamıyor. Bölgede büyük bir sıkıntı var. Tapu haftalarının yenilenmesi durumunda tapu sahipleri ile sıkıntılar meydana geleceğini düşünerek Avşar’ın bu çalışmadan çıkarılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvurmuştuk. Bu isteğimiz olumlu karşılandı ve Avşar çalışmadan çıkarıldı. Karardan memnunuz." dedi.

Avşar'daki sorunun çözümü için özel bir kadastro ve tapu çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Erdoğan Bakan, "Bizim için bu durum geçici bir çözüm. Asıl çözüm yeni bir kadasto ve tapu çalışması yapılmasıdır. Bu durumu AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu’ya ilettik. Kendisinin yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Köy Senedi veya Muhtar Satış Sözleşmesi olarak bilinen devirlerde; hukuken sözleşme geçerli kabul ediliyor, ancak bu gayrimenkullerin tapu devri yapılamıyor.