13 Şubat 2015 Cuma

YALNIZ DEĞİLSİNİZ BİZ VARIZ


KUŞADASI  BELEDİYESİ EVDE BAKIM BİRİMİ GÖREV BAŞINDA
Kuşadası Belediyesi, eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklere hizmet vermeye başladı.
Belediyenin kurduğu özel birim, eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayanlara evlerinde yardımcı oluyor.
"Yalnız değilsiniz; yanınızda biz varız" sloganı ile yola çıkan ekip elemanları, yatağa bağımlı olan, engelli ve yaşlı vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendiriyor.
Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların 444 71 14 numaralı çağrı merkezine başvurmaları gerekiyor.
Çağrı merkezine yapılan başvuru üzerine sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmaları uygun görülenlerin evlerine gidiliyor ve kişisel bakımları ile evleri titizlikle temizleniyor.
Unutulduklarını sandıkları bir anda belediye ekiplerini karşılarında gören yaşlılar gözyaşlarını tutamıyor.
Yaşlılar, "İnsanların birbirlerini unuttuğu, komşuların birbirleriyle ilgilenmedikleri bir zamanda hatırlanmak çok güzel. Uzun zamandır banyo yapmamıştık. Evi toplamak, temizlemek çok zor oluyordu. Sağolsun Kuşadası Belediyesi ekipleri geldi, banyomuzu yaptırdı, evimizi temizledi. Yemeğimizi bile yapıp gittiler. Bundan sonra belli zamanlarda geleceklerini söylediler. Herkese çok teşekkür ediyoruz." diye duygularını dile getiriyor.