11 Şubat 2015 Çarşamba

DEMİRBAŞ "OKULLARDAKİ YÖNETİCİ ATAMALARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


SÖKE MHP İLÇE BAŞKANI BÜLENT DEMİRBAŞ, OKULLARDAKİ YÖNETİCİ ATAMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜĞÜ EĞİTİM BİR SEN'İN HUZURSUZLUĞA NEDEN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Bülent Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada, Söke’deki eğitim kurumlarında büyük bir kıyım yapan ve kendi sendikalarından olmayan eğitimcilere psikolojik baskı uygulayan Eğitim Bir Sen'in öğretmenler ve veliler arasında büyük bir huzursuzluğa neden olduğunu iddia etti.

 
Söz konusu sendikanın iktidar partisinin adını kullanarak atamalar yaptığını savunan Demirbaş, "Buradan AK Parti İlçe Teşkilatını da uyarıyoruz. Partinizin adını kullanarak, güya partiniz adına yapılan bu yandaş atamaları yapan Eğitim Bir Sen yöneticilerini inceleyiniz. Malum sendika yöneticilerinin bir yıl öncesine kadar paralel yapının imamları, gönüllüleri ve hatta sponsorları olduklarını göreceksiniz. Bunların bir çoğunun çocuklarını yurtlarında, dershanelerinde, okullarında barındıklarını biliyorsunuz. Daha önce paralel yapı sayesinde idareci olan bu insanlar, şimdi ne hikmetse yine idareci oldular. Bu kez aile boyu nemalanmaya başladılar. Öyle ki eşlerini, amcaoğullarını, akrabalarını müdür ve müdür yardımcısı yaptılar. Bu konuyu AK Partinin dikkatine, kamuoyunun vicdanına ve bilgisine sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Demirbaş, "Yetişmiş kaliteli idareci ve öğretmenlerimize akıl almaz baskılar uygulanmaktadır. Amaçları Ülkeye yararlı, bilgili, çağdaş Türk Kültürünü öğretmek olan öğretmenlerimize reva görülen bu tür muameleyi Milliyetçi Hareket Partisi Söke İlçe Teşkilatı olarak kabul etmemiz mümkün değildir. MHP Söke İlçe Teşkilatı olarak, bu haksız, kuralsız ,uygunsuz davranışları gerekli mercilere duyurmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu tür olumsuz davranışların takipçisi olacağız. Halkımızın da bilmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.