28 Şubat 2015 Cumartesi

TOYRAN "BÜYÜKŞEHİRLE ARAMIZDA SIKINTI YOK"


SÖKE BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKŞEHİRLE GERGİNLİK İDDİALARINI KESİN BİR DİLLE YALANLADI

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yaptığı açıklamada, “Büyükşehirle aramızda sıkıntı yok. Yeni yasadan, Büyükşehir yasasından dolayı sıkıntılar var. Yetkilerin tam olarak belirlenememesinden, kadroların tam olarak oluşturulamamasından kaynaklanan sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarda en kısa sürede giderilecektir, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Söke'ye kimsenin zarar vermeye hakkının olmadığına işaret eden Toyran, “Kamuoyuna yansıtılan reklam gelirleri ile ilgili Büyükşehirle aramızda gerginlik varmış gibi laflar, hoş değil. Büyükşehir ile aramızda gerginlik ve anlaşmazlık olması mümkün değil. Büyükşehir kanunundan dolayı yasal olarak yapmak durumunda olduğumuz şeyler var. 12 metre ve üzeri yollarda reklam vergileri Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamında. Söke’ye gelerek çalışma yapan arkadaşların 12 metre ve altında olan yollarda ve cadde vasfı olmayan noktalarda çalışma yapıldığını tespit ettik. Burada bir yanlışlığı düzeltmek için adım attık. Olan olay budur. Ama Söke’de bu tür konular ne hikmetse farklı yansıtılmaya, bir huzursuzluk ortamı varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Toyran, önümüzdeki günlerde hem Söke hem de Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlamında ağırlığını hissettirmeye başlacağını da belirterek, "Her ne kadar Söke Belediyesi’nin kaynak sıkıntısı olsa da; gerek kaynaklarımızı ekonomik kullanarak, gerek fedakarca çalışarak kapatacağız. Yaptığımız çalışmaları hep birlikte değerlendirme fırsatımız olacak. Biz 5 yıllık süre için seçildik ve vaatlerimizi 5 yıllık süre için verdik. 5 yıllık vaatleri 1 yılda tamamlamamızı kimse beklememeli. 5 yılın sonunda en güzel takdiri halkımız yapacaktır” dedi.