17 Şubat 2015 Salı

MECLİSTE TEMSİL EDİLMEK İSTEYEN SÖKE BU KEZ KARARLI


SÖKE TİCARET ODASI İLE SİYASİ PARTİ YÖNETİCİLERİ SÖKE'DEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLMEK İÇİN ORTAK HAREKET KARARI ALDI

Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, siyasi partilerin Aydın’ın batısı olarak nitelendirilen Söke ve Kuşadası ilçelerini dikkate almasını istedi.

Reşat Anya toplantıda yaptığı konuşmada, “Söke-Kuşadası ve Didim’i de içine alan batı bölgesinden bir adayın çıkması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Söke’nin tamamlanmayı bekleyen yada başlamayı bekleyen fakülte, OSB, tren garı projesi ve öğrenci yurdu gibi yatırımları var. Sadece iktidardan değil muhalefetten de olsa milletvekili ihtiyacımız ortada. Siyasi partiler Aydın’ın batısını dikkate almalı” dedi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz de toplantıda, “Uzun yıllardır Aydın’ın batı bölgesinden milletvekilinin olmayışı, Ankara’da temsil edilmeyişi sıkıntı yaratıyor. Bugün yapılacak iş partiler yada genel merkezleri sıralama konusunda sıkıştırmak olur.” şeklinde konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer de, “Söke Ak Parti ilçe teşkilatı 5’de olsa, 8’de olsa Sökeli adayın arkasında durur. Ama önemli olan Aydın’ın tüm bölgeleri Söke veya batı bölgesinden çıkacak adayın gücünü görmeli” dedi.

MHP İlçe Başkanı Bülent Demirbaş ise, Sökeli adaya ikinci sıranın verilmesi için adeta genel merkezle inatlaştıklarını belirterek; "Söke’den milletvekili çıkarmak için çaba gösteriyoruz. Gerekirse genel merkezimize gideceğiz. Adaylık konusunda MHP’nin kapısı herkese açık” dedi.