24 Şubat 2015 Salı

MAHKEME İLÇELERDEKİ OTOPARK UYGULAMASINI İPTAL ETTİ

AYDIN 2. İDARE MAHKEMESİ, KUŞADALI AVUKAT NİLGÜN ÖĞÜNÇLÜ'NÜN AÇTIĞI DAVADA UYGULAMANIN İPTALİNE KARAR VERDİ

Kararda, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Söke, Kuşadası, Didim ve Nazilli ilçelerinde   başlattığı otopark uygulamasının ve Aybel şirketine kiralama kararının iptal edildiği belirtildi.

Kararda ayrıca, imar plan düzenlemesi yapılmadan ve ilçe halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceği belirlenmeden cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı vurgulandı. 

Avukat Nilgün Öğünçlü kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Aydın 2.idare mahkemesi, açtığımız davada; dört ilçedeki yol, cadde ve sokaklar için Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı otopark uygulaması ve Aybel A.Ş.'ne kiralama kararını iptal etti. Kararın gerekçesi özellikle; imar plan düzenlemesi yapılmadan yol, cadde ve sokakların otopark olarak kullanılamayacağı ve belde halkının otopark ihtiyacının nasıl çözüleceğinin belirlenmesi gerektiği. Seçim öncesi iptal edileceği sözü verilmesine rağmen seçimin hemen sonrasında uygulamanın alanının genişletilerek sürdürülmesine yönelik haksız uygulamaya böylece yargı dur demiş oldu." dedi.