2 Şubat 2015 Pazartesi

BEŞPARMAK'TA MİLLİ PARK İSTEMİYORUZ


SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN, BEŞPARMAK DAĞLARI'NIN MİLLİ PARK KAPSAMINA ALINMASINA SICAK BAKMADIĞINI BELİRTTİ

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, (Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği) EKODOSD’un Latmos ile ilgili her düşüncesine katılmadıklarını ve Latmos’un Milli Park olmasına sıcak bakmadığını belirtti.

EKODOSD’un ‘Milli Park’ girişimlerini doğru bulmadığını üstüne basa basa vurgulayan Başkan Toyran, şunları söyledi:
“Süreci yaşayarak görüyoruz. Doğanbey’de örnekler ortada. Bir tane çeşme açıp, bir tane baraka yapılamıyor. Milli Park söylemi Beşparmak Dağları’ndaki köylülerimizin yerlerinden edilmesi anlamına geliyor. Biz Milli Park’a sıcak bakmıyoruz. Çünkü çam ağacından kozalak toplamak bile izne tabi olacak. Hayvancılık sıkıntıya uğrayacak. Köylüler de sıcak bakmıyor. Bu konuda vatandaşları bilinçlendirmek lazım.” 

‘Latmos Milli Park olsun’ söylemleri ile tanınan, kamuoyunda zaman zaman türlü sponsorların katkıları ile bazı çevreci platformlar organize eden EKODOSD’un Latmos(Beşparmak Dağları) ile ilgili her düşüncesine katılmadıklarını vurguladığı açıklamasında net konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Latmos bizim için önemli bölge. Geçmiş dönemlerde Karakaya Şenliği EKODOSD’un öncülüğünde yapılıyordu. Artık Karakaya Şenliği’ne biz öncülük edeceğiz. Gerekirse de onlardan destek alabiliriz” dedi.

“BURADA BELEDİYE DE VARMIŞ DİYE BİZE GELDİLER”
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü’nün basına yansıyan birtakım haber ve yazılardan sonra kendisine ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Başkan Toyran, “Bize danışılmadan, görüşülmeden yapılan uygulamalardan sonradan haberimiz oldu. Bizim devreye girmemizden sonra ‘Burada Belediye de varmış’ diye bizden görüş almaya geldiler. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü yanında okul arkadaşı olduğumuza ilişkin okul fotoğrafı ile geldi, eski arkadaşımmış. Bu ziyaretten sonra kısmen bir ilişki içerisinde girildi. Ancak şu da var ki bu ziyaretten önce EKODOSD ile herhangi bir işbirliğimiz yoktu. Biz EKODOSD’un Latmos ile ilgili her düşüncesine katılmıyoruz” diye konuştu.

“ETKİNLİKLER İLE İLGİLİ KISMEN İŞBİRLİĞİMİZ VAR”
Söke Belediyesi’nin önderliğinde Nisan ayında gerçekleşmesi planlanan Karakaya Şenliği’nde ana faaliyetlerin öncülüğünü yapacaklarını bildiren Başkan Toyran, “Şenlikler EKODOSD ile dirsek teması içerisinde geçecek. Etkinlikler ile ilgili olarak kısmen işbirliğimiz var” dedi. (MURAT TAN)