30 Aralık 2014 Salı

YENİ YIL ÜŞÜTECEK, İZMİR YENİ YILA KARLA MERHABA DİYECEK

Ege Bölgesi'nde aralıklarla devam eden yağışlar, bölgenin kuzey kesiminde kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek.

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak ve görülecek yağışlar karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Yağışlarla birlikte Aydın’da da sıcaklıklar 10 ila 12 derece arasında azalacak.

Açıklamada, "Bugünden itibaren görülecek kar yağışının kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte Çanakkale ve Balıkesir illeri geneliyle Manisa’nın kuzeyinde yer yer yoğun olması bekleniyor. İzmir ve Aydın genelinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa’da görülecek kar yağışının, Aydın ili genelinde yağmur ve sağanak şeklinde devam etmesi bekleniyor” denildi.

Açıklamada ayrıca, Ege Bölgesi’nde poyraz fırtınasıyla birlikte görülecek kar ve sağanak yağışın neden olabileceği kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karlı yetkililer ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydedildi.