17 Aralık 2014 Çarşamba

DİDİM'DE DÜNYANIN EN ZARARLI UYUŞTURUCUSU YAKALANDI


DİDİM'DE BİR İHBARI DEĞERLENDİREN EMNİYET GÜÇLERİ, EROİNDEN DAHA TEHLİKELİ OLAN KRİSTAL METAMFETAMİN ELE GEÇİRDİ


Didim ilçe girişinde durdurulan bir otomobilde narkotik köpeği ile yapılan aramada, dünyanın en zararlı uyuşturucusu olarak bilinen ve  Extacy hapının ham maddesi olduğu bildirilen 300 gram Metamfetamin maddesi ele geçirildi. Araçta ayrıca, iki adet 7.65 milimetre çapında tabanca bulundu. 

Olayla ilgili olarak yakalanan Z.G., B.G., M.E. ve A.T, gözaltına alındı.  

Sorgularının ardından Didim Adliyesi'ne sevkedilen zanlılardan Z.G. ve B.G, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak Söke Cezaevine gönderildi. 

Diğer iki zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Didim'deki operasyonda yakalanan dünyanın en zararlı uyuşturucusu olarak nitelendirilen Kristal Metamfetamin, kullanan kişilerin kalp atışları hızlanır. İnsanlar kendilerini hiç hissetmedikleri kadar güçlü ve güzel hisseder, açlık hissi ve su ihtiyacı kalmaz, yorgunluk hissetmez, herhangi bir spor dalında üstün başarı gösterebilirler. İlacın etkisiyle artan dopamin miktarı kişinin sanrılar görmesine sebep olur, olmayan sesler duyar, olmayan insanlar görürler. Hapın etkisiyle hissettikleri müthiş mutluluğu ve öz güven duygusunu tekrar yaşayabilmek için hap almaya devam ederler. Bu isteklerini durduramazlar. Ancak bir süre sonra aşırı dopamin salgılandığından beyin nöronlarını kapatır, dopamin üretimini kesin olarak durdurur ve o müthiş etkiler hissedilemez. Hissedebilmek için daha fazla methamphetamine almaya ihtiyaç duyarlar. Bu noktadan sonra da ciddi derecede bağımlılık, harcanmış koca bir hayat, tanınmayacak bir görüntü kalır geriye. Çünkü methamphetamine kullanıcıları, etki süresi içinde derilerinin üzerinde böcekler gezdiğini zannederler ve o böcekleri çıkartmak için vücutlarını oyarlar. Oydukça böceklerin daha da içeriye kaçtığını sanıp daha çok oyarlar. Bunun sonucu olarak vücutlarının her yerinde yara izleri oluşur, ciddi kilo kayıpları yaşanır ve çok kısa bir sürede ciddi anlamda yaşlanırlar.