16 Aralık 2014 Salı

ÇAYÜSTÜ DÜKKANLARININ YIKIM TARİHİ BELLİ OLDU


SÖKE BELEDİYESİ'NDEN ÇAYÜSTÜ ESNAFINA GÖNDERİLEN TEBLİGATTA, SÖZLEŞMELERİNİN YILSONU İTİBARİYLE SONA ERECEĞİ BİLDİRİLDİ

Söke'de yıllardır hemen her seçim döneminde bütün siyasilerin ilk gündem maddeleri arasında yeralan Çayüstü dükkanlarında sona gelindi.

Dükkan sahiplerine belediyeden gönderilen yazıda, 31 Aralık 2014 tarihinde sözleşmelerinin sona ereceği ve 31 Temmuz 2014 tarihine kadar da dükkanları boşaltmaları istendi.

Bildiriyi alan Söke Çayüstü esnafı toplu olarak Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı ziyaret etti.

Esnaflar ziyarette,  seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan çay üstü dükkanlarının yıkılmaması konusunda söz aldıklarını, buna rağmen dükkanlarının yıkılması halinde mağdur olacaklarını kaydettiler.

Esnafların konuşmalarını dinleyen Başkan Toyran, “Bizim böyle bir sözümüz yok. Şu da var ki, herkese şehrin merkezinde iş sahası yaratma gibi bir şansımız da yok. Burada yasal bir sorumluluk var. Sayıştay yetkilileri, Temmuz ayında gelen yazı sonrasında yıkımı gerçekleştirmediğimiz için bizi, suç işlediğimizi belirterek uyardı.Yıkımın, 31 Temmuz 2015’e kadar verilen süre içinde gerçekleştirileceğine dair Söke Belediyesi’nce ihtar çekildi. Bizim sizi mağdur etme gibi bir düşüncemiz yok. Gelin hep birlikte alternatif yer bulalım, oralar ile ilgili çalışma yapalım. Zahire Pazarı’nın olduğu alanda belirli mekanlar yaratmayı düşünüyoruz. Santral Garajı’nın arkasında, pazaryerine cepheli bir yer oluşturabilir miyiz diye de düşünüyoruz. Yine Yenikent Mahallesi’nde   alternatif yer arama çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Söke Belediyesi'nin çayüstünde bulunan toplam 106 dükkandan yıllardır alamadığı yaklaşık bir milyon liranın üzerinde kira alacağı bulunuyor.

Belediyenin önümüzdeki günlerde alacaklarının tahsili için dava açması bekleniyor.