18 Haziran 2014 Çarşamba

SÖKE BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

SÖKE LİSESİ 1975 MEZUNU TÜRKİYE'NİN YETİŞTİRDİĞİ BAŞARILI BEYİN CERRAHLARINDAN PROFESÖR YUSUF ERŞAHİN HAYATINI KAYBETTİ

Bilimsel çalışmaları dünyanın en prestijli tıp dergilerinde yayımlanan Profesör Yusuf Erşahin, (56) geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayatını yitirdi.
Ailesini, tüm sevenlerini ve tıp camiasını yasa boğan Erşahin yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Erşahin, geçen cumartesi günü yüksek ateş, halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakım servisine alınan Profesör Erşahin'in nadir görülen ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdiği saptandı ve tedavisine başlandı.
Öğretim üyesi olduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çok sayıda meslektaşının da bir şeyler yapabilmek için çırpındığı Erşahin tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Erşahin'in ölümü başta eşi Burçak Erşahin ile 16 yaşındaki lise öğrencisi kızı Ece'yi, ailesini, dostlarını, meslektaşlarını yasa boğdu. 
Çocuk beyin cerrahı olarak bugüne kadar pek çok ilke imza atıp yüzlerce bebek ve çocuğu hayata döndüren Erşahin'in genç yaşta kaybı büyük üzüntü yarattı.

Yarın saat 12.30'da Profesör Erşahin için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde tören düzenlenecek, mesai arkadaşları, öğrencileri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak. 
Erşahin, Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Soğukkuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yusuf Erşahin'in ölümü Söke Lisesi dönem arkadaşlarını da yasa boğdu.
Arkadaşları sosyal medyada oluşturdukları grupta yayınladıkları mesajda, " Söke Lisesi yatılılarından sevgili Yusuf Erşahin arkadaşımızın ölüm haberini aldık. Çok üzgünüz. Hepimizin, tüm Söke Lisesi ailesinin başı sağolsun. Tüm Söke Lisesi ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanın cennet olsun arkadaşım, nurlar içinde uyu, sen yüreğimizdesin, seni hiç unutmayacağız, seni çok seviyorduk, her zaman da seveceğiz." dediler.