4 Haziran 2014 Çarşamba

ESNAFTAN YOL KAPATMA EYLEMİ


DİDİM 75. YIL SANAYİ SİTESİ ESNAFI DİDİM-AKBÜK YOLU ÜZERİNDEKİ KAVŞAK VE CEPLERİN YAPILMA ŞEKLİNİ YOL KAPATARAK PROTESTO ETTİ

Didimli esnaflar saat 11.00 sıralarında yol çalışmasının sürdüğü Didim-Akbük karayolunun sanayi girişinde yol kapatma eylemi yaptı.

Çöp konteynırları ile yolu kapatan esnaflar, taleplerini yerine getirilmesini istedi.  

Olay üzerine Belediye Başkanı Deniz Atabay, ekibiyle sanayi sitesine geldi. Atabay, 75. yıl Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı Mehmet Şahin’i dinledi. 

Şahin “sanayinin giriş hizasındaki cepin kapatılmamasını istiyoruz. Bugün ekipler kapatma çalışmasına başlayınca arkadaşlarımızda böyle bir eylemin gerekliliğini duydu. Burada 500 esnaf var. Konuyla ilgili ne yapılacaksa bize öncülük edin” dedi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay da, “Yolun sahibi Aydın Büyükşehir Belediyesi; Büyükşehir ait olan bir yol üzerinde bizim tasarruf hakkımız yok. Yasal ve planlamalar neyse burada o uygulanıyor. Burada bir cep istiyorsanız bunu da Büyükşehir’e iletelim. Aranızdan temsilciler seçin; bende randevu alayım ve Büyükşehir’de bunu anlatalım” şeklinde konuştu.

Başkan Atabay, kapatılma çalışması süren yol üzerindeki cepi yeniden açacaklarını dile getirmesinin ardından kapatılan cep yeniden açıldı. Sanayi girişindeki cepin açılmasının ardından esnafların eylemi sona erdi.