6 Haziran 2014 Cuma

23 YAŞINDA UYUŞTURUCU KURBANI OLDU

KUŞADASI'NDA 23 YAŞINDAKİ OĞULCAN GÜNER ARKADAŞLARIYLA İÇTİĞİ SENTETİK UYUŞTURUCUDAN YAŞAMINI YİTİRDİ. UYUŞTURUCUYU TEMİN EDEN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Çeşitli etkinliklerde halk oyunları gösterilerine katılarak harçlığını çıkartan Oğulcan Güner, geçen Cumartesi günü kendisini çay içmeye davet eden arkadaşı A.K. ile evden çıktı.
İkili, yolda karşılaştıkları arkadaşları V.K., D.F. ve Ö.Y. ile bir süre sohbet etti. İddiaya göre, V.K.'nin "Boşverin çay içmeyi, gelin başka bir şey içelim. Para vermedim" demesi üzerine beş arkadaş, Özdostlar Sitesi yakınındaki ağaçlık alana gitti. 
Burada sentetik uyuşturucu bonzai içtikleri ileri sürülen gençlerden Güner ile Ö.Y., bir süre sonra fenalaştı.  
Sitenin güvenlik görevlileri, gençlerden Ö.Y.'nin üzerinden çıkan telefondan babasına ulaşıp, durumu bildirdi. 
Olay yerine gelen baba, baygın haldeki oğlu ve arkadaşı Güner'i aracına aldı. Oğlunu eve, arkadaşını ise Kuşadası Devlet Hastanesi'ne götürdü. Güner, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ön otopsisinde Güner'in uyuşturucudan öldüğü belirlendi.  
Güner'in ölümünün ardından polis, birlikte uyuşturucu içtikleri belirlenen diğer 4 arkadaşının da aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadelerine başvurdu. 
Bonzai uyuşturucu kullandıkları itiraf eden gençler ifadelerinde, Güner'in yüzünün sarardığını, ağzından köpük geldiğini görünce kusturmak için uğraştıklarını ancak başaramadıklarını, kendisine gelmeyince bırakıp kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis ifadelerin ardından V.K. ile bonzaiyi temin ettikleri iddia edilen üç arkadaşını daha gözaltına aldı. İlk sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen V.K. ile , A.K., U.B. ile M.Ç. tutuklandı.