25 Haziran 2014 Çarşamba

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLMAK İSTEYENLERE KOSGEB MÜJDESİ


KOSGEB, AYDIN VE SÖKE'DE HİBE VE KREDİ DESTEĞİ ALMAK İSTEYEN GİRİŞİMCİ ADAYLARINA YÖNELİK EĞİTİM DÜZENLEYECEK

Kosgeb girişimci adaylarına yönelik, Aydın Efeler’de 175, Söke’de 50 olmak üzere toplam 225 kişiye ‘Temel Seviye Girişimcilik’ eğitimi başlatıyor.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek KOSGEB onaylı eğitimler Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği yükleniciliğinde yapılacak. 


Aydın Merkez’de düzenlenecek olan toplam 50 kişilik ilk 2 grup eğitimin katılımcıları 26 Haziran Perşembe günü saat 09:00-12:00 arasından Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odasında yapılacak olan mülakatlar ile belirlenecek. 

Temel Seviye Girişimcilik eğitimini tamamlayarak “Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Belgesi” alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanacak. 

Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, 70 bin TL’ye kadar da geri ödemeli sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek. 

 Girişimcilik eğitim programına katılmak için; 18 yaşını tamamlamış olmak ve Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak şartları aranırken gerekli şartları sağlayan herkes durum ayırt etmeksizin programa katılabilecek.