8 Haziran 2014 Pazar

İZMİR'DEN PROTESTO İÇİN SÖKE'YE GELDİLER

SÖKELİ GÖKTEPE AİLESİNİN İŞTEN ÇIKARDIĞI 163 İŞÇİ VE YAKINLARI HAKLARINI ALAMADIKLARI İDDİASIYLA SÖKE'DE PROTESTO EYLEMİ YAPTI

İş akitleri feshedilen işçiler ve yakınları, işverenin memleketi Söke'de seslerini duyurmaya çalıştı.

İşçiler adına basın açıklamasını yapan Ferit Şengül, "Firma sahiplerinin her fırsatta kıdem tazminatlarını ödeme sözüne rağmen yasal başvurularımıza itiraz ederek, haciz ve icra yollarını tıkayarak zaman kazanmak istemesi ve iflas mahkemesine başvuru yaparak bütün borçlarından yasal zeminde kurtulmak istemesi, biz işçilere karşı art niyetli olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca firmanın banka, sigorta, vergi, bayi ve fason şirketlere olan borçlarının tamamıyla ödenmesi şirketin borcu olarak sadece işçi alacaklarının kalması, üzerinde durulması gereken manidar bir durumdur" dedi.

Şengül, işçiler ve ailelerinin bu süreçte gerek maddi, gerekse manevi bir çöküntü içerisine girdiğini kaydederek, firma sahiplerinin vicdanlara sığmayan tutumuyla işçi ve ailelerde sarılması mümkün olmayan derin yaralar açtığını vurguladı.

İşçilerden Rahim Özdamar da, haklarının en kısa sürede ödenmemesi halinde eylemlerine, Göktepe ailesinin ikamet ettiği mahallelerdeki evlerinin önünde devam edeceklerini belirtti.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra eylemlerini sona erdirdi.