10 Haziran 2014 Salı

ERYILDIZ, SÖKELİLERİ TÜRK KIZILAYI ÇATISI ALTINDA BULUŞMAYA ÇAĞIRDI


TÜRK KIZILAYI SÖKE ŞUBESİ, KAN BAĞIŞ KAMPANYALARININ YANISIRA, SOSYAL HAYATTA DA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Söke Şube Başkanı Oğuz Eryıldız,  146'ncı yılını kutlayan Türk Kızılayı'nın son yıllarda kan bağışının arttırılması için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Söke'de de Kızılay'ı halkla içiçe yapmaya büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Eryıldız, Belediye Meydanı'nda her Salı ve Çarşamba günü bir kan toplama aracıyla hizmet verdiklerini bildirdi.

Söke Şubesinin kan bağış kampanyalarının yanısıra, kültürel aktiviteler, seminerler  ve yardım kampanyaları ile sosyal hayatta da başarılı çalışmalara imza attığına işaret eden Oğuz Eryıldız, "11 Haziran 1868 tarihinde 'Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti' adıyla kurulan Türk Kızılayı, kurulduğu günden bu yana insanlığın ortak değerlerine taraf olmuş ve Türk halkının merhametini hiç bir ayırım yapmadan tüm insanlığa taşımıştır. Atatürk Uluslararası Barış Ödülü sahibi Kızılayımızın 146. Kuruluş yılı kutluyoruz. Daha nice yılları beraber karşılayacağımıza inanarak tüm Söke halkını Türk Kızılayı’nın çatısı altında olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kızılay Derneği Söke Şube Başkanı Oğuz Eryıldız, kuruluş yıldönümü nedeniyle 13 Haziran Cuma günü Aydın'da sürekli bağışçıların madalya ve teşekkür belgelerinin dağıtılacağı bir tören yapılacağını da sözlerine ekledi.