12 Haziran 2014 Perşembe

ÖZER KAYALI'DAN TEKSTİL PAZARI AÇIKLAMASI

ÇARŞAMBA PAZARINI KESİNLİKLE RANT KAPISI YAPMAYACAĞIZ

Kuşadası’nda Çarşamba günleri kurulan tekstil pazarında yapılan yeni düzenlemenin ardından Kuşadası Belediyesi Başkanı Özer Kayalı, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, “İlçemizde Çarşamba günleri kurulan  Halk Tekstil Pazarı'nın amaçları dışına çıkarak, turistik çarşıya dönüştüğü görüldü. Yapılan çalışmalar sonucu mecliste; pazarın sokak içlerinden çıkarılarak geçici yerine taşınması kararı alınmıştır. 2015 Mart ayında tamamlanmış olacak kapalı pazar yeri açılana kadar yapılmış olan bu düzenlemeler aynen uygulanacaktır. Tüm bu düzenlemeler için meclisimizdeki tüm partilerden oluşan 12 kişilik pazar komisyonu oluşturulmuştur. Bu komisyon tespit ettiği kriterlere göre elemeler yaparak, kura yöntemi ile yeni hak sahiplerini belirlemiştir. Daha önceki yıllarda bir çok kişinin birden fazla tezgahı olduğunu, bu tezgahları kiraya vererek haksız gelir elde ettiğini tespit ettik.  Bu haksızlığı ortadan kaldırmak için hak kazanmış her esnafa bir tek tezgah verdik.  Esnafımızı kapalı pazar yeri yapılana kadar sürekli denetleyeceğiz. Pazar yerlerini başkalarına kiraya veren, pazar yerlerinden haksız gelir elde etme çabası içinde olanların pazar yeri hakkı iptal edilecektir. Çarşamba pazarını kesinlikle rant kapısı yapmayacağız." denildi.

Kura dışında kalan pazarcıların yarattığı gerginlik nedeniyle dün kurulması gereken pazarın açılamadığının kaydedildiği açıklamada, pazarın önümüzdeki hafta Çarşamba günü yeniden halkın hizmetine açılacağı belirtildi.