11 Haziran 2014 Çarşamba

KUŞADASI'NDA PAZARCI İSYANI

KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇARŞAMBA GÜNLERİ KURULAN TEKSTİL PAZARINDA YAPILAN YENİ DÜZENLEME PAZARCI ESNAFININ TEPKİSİNE NEDEN OLDU
Kuşadası’nda Tekstil Pazarı'ndaki yeni düzenlemeye, pazarcıların gösterdiği tepki nedeniyle pazar bugün kurulmadı.
Yeni uygulamaya karşı çıkan pazarcı esnafının tepkisi üzerine polis ekipleri, hem Pazar yerinde, hem de Kuşadası Belediyesi binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. 
Tepkiler üzerine 3 haftadır kapalı olan ve bugün açılacağı açıklanan tekstil pazarının açılması öğleden sonra zabıta anonsuyla bir hafta daha ertelendi.
Kuşadası Belediyesi, 21 Mayıs’ta bir açıklama yaparak, Çarşamba günleri kurulan tekstil pazarında yeni düzenleme yapılacağını açıklamıştı. 3 hafta boyunca çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Pazar yeri komisyonu, Çarşamba günleri kurulan tekstil pazarında tezgah açmasına karar verilen 320 kişilik listeyi dün açıkladı. 
Dün listenin açıklanması ile birlikte listede ismi olmayan pazarcılar, önce belediye binasına giderek yetkililere sert tepki gösterdi. Ardından tekstil pazarının kurulduğu Candan Tarhan Bulvarı Vali Özgödek Meydanı’nda toplandılar.
Akşam saatlerinden itibaren Tekstil pazarının kurulacağı Candan Tarhan Bulvarı’nın giriş ve çıkışlarını kapatan zabıta, pazarcılarla tartışmanın büyümesi üzerine polis ekiplerinden yardım istedi. Polis, Pazaryerinin giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemleri aldı.  
Kuşadası tekstil pazarında geceden başlayan gerginlik ve tartışmalar sabah saatlerinde de devam etti. 
Pazarcıların tepkisi üzerine sabah 05.00’de açılacağı belirtilen Pazar yeri açılmadı.  
Belediye önünde de geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, hiçbir taşkınlığa izin vermedi. Gerginlik devam ederken, öğleden sonra zabıta ekipleri Pazar yerinin kurulacağı alanda anons yaparak, 3 haftadır kapalı olan Pazar yerinin bu hafta da açılmayacağını duyurdu. 
Yaklaşık 500’e yakın pazarcı polis ekiplerinin aldığı olağanüstü önlemler sonucu, olaysız olarak Pazar alanından ve belediye önünden ayrıldı.