22 Ağustos 2013 Perşembe

YAŞLI ADAM TELEFON DOLANDIRICILARINDAN SON ANDA KURTULDU

AYDIN’DA TELEFON DOLANDIRICILARININ TUZAĞINA DÜŞEN 76 YAŞINDAKİ ŞAHIS, ÇEVREDEKİ VATANDAŞLARIN DİKKATİ SAYESİNDE KURTULDU.

Aydın'da yaşayan 76 yaşındaki Haydar Keskin, kendini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının elinden son anda kurtuldu.

Kendilerini polis ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan dolandırıcılar, Haydar Keskin’den kimlik ve hesap bilgilerini istedi. Keskin’e bankada kaç parası olduğunu soran dolandırıcılar, 42 bin TL parası olduğunu öğrendiği Keskin’den soruşturmanın kapatılması için bankadan 20 bin TL çekerek kendilerine vermesi gerektiğini belirttiler. 

 
Parayı çekmek için Aydın Devlet Hastanesi bahçesindeki bankamatiklere gelen Keskin’in konuşmalarından dolandırılmak üzere olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polise ihbar etti.

Durumu fark eden dolandırıcılar, amaçlarına ulaşamayınca telefonu yaşlı adamın suratına kapattı. 

Haydar Keskin olayla ilgili yaptığı açıklamada; "Polis aradı savcıya bağladı. Bankada paran var mı dedi. Bende var dedim. Ne kadar şu kadar. Senin namına para göndermişler şeye dedi. Nedir o Diyarbakır’a dedi. Savcıyla konuştuk. Git bankadan yirmi bin liranı çek dedi bende olur dedim. Ben vazgeçmedim onlar vazgeçti." dedi.