30 Ağustos 2013 Cuma

SÖKE VERDİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ SEMİHA ÖYÜŞ SÖKE TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

Milletvekili Öyüş ve beraberindekileri Ticaret Odası Meclis başkanı Behlül Er, yönetim kurulu başkanı Süleyman Toyran ve meclis üyeleri karşıladı.

Yönetim kurulu başkanı Süleyman Toyran ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Aydın ve ilçeleri arasında yatırım açısından hakkkaniyet bulunmadığını belirterek, Söke'nin verdiğinin karşılığını alamayan bir ilçe olduğunu söyledi.

Toyran, "Hakkaniyet istiyoruz. Sökeli olarak Aydın’da hiç kimseninin yapmadığını yaptık. Bir yüksekokul ve bir İşletme fakültesi yaparak ADÜ’ye bağışladık. Şimdi 3. bir bina yapmak için çalışıyoruz. Ne yazık ki buna rağmen Nazilli’de öğrenci sayısı 10 bine yaklaşırken Söke’de 1800 dolayında. Söke hazine arazileri bakımından sıkıntılı. Elimizde Tayem, İşkur ve Dsi binaları gibi atıl yerler var. Biz bu binaların üniversite birimleri olmasını istiyoruz. Arsa sıkıntısı nedeniyle yurt yapımı için 1,5 yıl kaybettik. Arsa sorunu çözüldü. Yurt yapımının hızlanmasını istiyoruz. Bizler Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi de istiyoruz. Gar Restorasyonu projesinin zaman geçirilmeden başlamasını bekliyoruz. Ayrıca Söke’ye sefer yapan trenlerin iyileştirilmesini ve sefer sayılarının artırılmasını istiyoruz. Söke Ağaçlı yolunun elden geçirilmesini istiyoruz. OSB’ye kamulaştırma için kredi istiyoruz.”dedi.
 
Sorunları dinleyen Semiha Öyüş, Söke’nin eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında Sökeli’nin katkılarının yatsınamayacağını belirterek “Söke yerel yönetim alanında gerekli hizmeti alamadı. Söke’nin sokakları labirent gibi. Önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti'ye destek verin. Söke destek vermezse bu kaderi devam eder. Doğal güzellikleri ile yaşar gider.”dedi.