5 Ağustos 2013 Pazartesi

MİNARESİZ CAMİYE HAYIRSEVER DESTEĞİ

NAMAZ KILMAK İÇİN ARADIĞI CAMİNİN MİNARESİ OLMADIĞINI GÖRÜNCE YAPTIRMAYA KARAR VERDİ 

Söke'ye bağlı Batıköy'ün cami minaresi, hayırseverliğiyle tanınan Tuzburgazlı çiftçi Mustafa Erol tarafından yaptırılıyor. 

Söke'de daha önce, köyüne cami, kaymakamlık binasına asansör ve engelli merdiveni yaptıran Mustafa Erol, hiç aklında olmamasına rağmen, Batıköy'ün cami minaresini yaptırmaya karar verdi.

Hayırsever Mustafa Erol'un hikayesi, yoldan geçerken namaz kılmak için girdiği Batıköy'ün cami minaresinin hiç yapılmadığını öğrenmesiyle başlamış.

Batıköy Muhtarı Hüseyin Örekçi ile konuşan hayırsever çiftçi şimdi Didim yolu üzerindeki köye, yoldan geçenlerin görebilecekleri 40 metre yüksekliğinde iki şerefeli bir minare yaptırıyor. 

Köylerindeki cami 1967 yılında yapılmasına rağmen minare yaptıracak destek bulunamadığı için bu haliyle kullanıldığını belirten Batı Köyü Muhtarı Hüseyin Örekci ise, "Mustafa Erol amca, sadece buradan geçerken eksikliğini hissettiği caminin minaresini yaptırmak istemiş, bize müracaat etti. Biz de severek bu isteğini kabul ettik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.