13 Ağustos 2013 Salı

AYDIN'DA KARARNAME POLEMİĞİ

VALİ YARDIMCISI HALİS PEKER İLE AKP AYDIN MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDEM ARASINDA KARARNAME POLEMİĞİ YAŞANDI

Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliği'nden alınarak, Merkez Valiliği'ne atanan Vali Kerem Al için veda yemeği düzenlendi. 

Yemekte Vali Yardımcısı Halis Peker, "Devlet memuru olduğum için benim eleştiri yapmam doğru olmaz. Aydın basını ve halkından gelen tepkilerden anladığımıza göre bu kararname haksız ver yersiz" şeklinde bir konuşma yaptı."  

Aydın'da Vali Al'dan önce görev yapan ve Adana Valiliği görevine atanan Vali Hüseyin Avni Coş'u da eleştiren Peker, "Valimiz Aydın'da kaldığı süre içerisinde çalışkan, olgun, yapıcı ve ılımlı bir yönetim sergiledi. Sürekli bizlerle istişare halinde oldu. Memurunu cezalandırma, sürme ve emekliye zorlama gibi davranışta bulunmadı. Bir önceki valimiz tarafından sarsılan valiliğimizin imajını da kısa sürede toparladı" diye konuştu.


Vali Kerem Al da, Aydın için yapacak daha çok şeyleri olduğunu belirterek, "Her ‘hoş geldin' bir ‘elveda' ile biter. Bizim için veda zamanı geldi. Aydın'da çok güzel dostlarımız oldu. Dostlarımızla yeteri kadar ilgilenemedik. Ani gidişimizle ilgili en büyük hayıflanmam dostlara zaman ayıramamış olmaktır" dedi.


MİLLETVEKİLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Vali Kerem Al'ın ardından söz alan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Vali Yardımcısı Halis Peker'in sözlerini eleştirerek; " konuşmaların başında çok talihsiz ve isabetsiz sözler söylendi. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Buna tepkisiz kalamayacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.