28 Ağustos 2018 Salı

YOL ÇALIŞMASI HASTALARI ZOR DURUMDA BIRAKTI

SÖKE'DE FEHİME FAİK KOCAGÖZ DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE BAŞLATILAN YOL YAPIM ÇALIŞMASI VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIYOR

Büyükşehir Belediyesi Faik Kocagöz Caddesi'nin hastane giriş kapısının önünde yol yenileme çalışması başlattı.
Çalışmalar kapsamında, Devlet Hastanesi'nin giriş-çıkış kapısının bulunduğu 29. Sokak ve Faik Kocagöz Caddesi'nin Devlet Hastanesi Acil girişi karşısındaki yoldaki bozuk satıh kazılacak. 
Yola yeni asfalt dökülecek ve yol kenarlarında kaldırım düzenleme çalışmaları yapılacak.

HASTALAR BÜYÜK ZORLUK ÇEKİYOR

9 günlük bayram tatilinin ardından başlatılan çalışmanın gündüz saatlerinde yapılması hastaneye gelen vatandaşları ve yolu kullanan sürücüleri zor durumda bıraktı.
Hastane önünde aniden oluşan aşırı yığılma ve yönlendirme eksikliği nedeniyle trafik adeta felç oldu.
Hastaneden çıkışta ilaçlarını almak için eczanelere gitmek isteyen hastalar, kazılan yoldan ve iş makinalarının arasından geçerken büyük zorluklar yaşadı.  
Alternatif güzergah yönlendirmesi yapılmadan başlatılan çalışmalara tepki gösteren vatandaşlar, “Sabah hastaneye geldiğimizde bir anda kapalı yollarla ve iş makinaları ile karşılaştık. Hastane girişi kapatılmıştı. Yolda çalışmayla ilgili herhangi bir uyarı levhası yoktu. Hastane çevresinde bırakın park yerini geçecek yol bulamadık. Hastaneye giriş ve çıkış büyük işkence haline gelmiş. Neden hizmetler zamansız, uyarısız ve plansız yapılır." dediler.
Hastane önündeki araç yoğunluğunun kimi zaman ambulans geçişlerini bile engellediğini öne süren vatandaşlar,  “Bu kadar hassas bir yerde önlemsiz, zamansız, uyarısız ve alternatifsiz bir çalışma nasıl yapılır. Daha planlı programı yapılamaz mı? Acil durumu olanlar ne yapacak?” diyerek yetkililere seslendiler.
"ÇALIŞMALAR 15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK"

Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Faik Kocagöz Caddesi'nin Devlet Hastanesi çevresinde çalışma ile bölgedeki trafiğin rahatlatılması, güvenli ve yüksek standartlı bir ulaşım imkanının sağlanmasının amaçlandığını söyledi.
Hastane çevresindeki çalışmaları en kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını da kaydeden Akkentli, "Söke Devlet Hastanesi'ne ulaşımı sağlayan Faik Kocagöz Caddesi'nin Fevzipaşa Mahallesi ve Yenikent Mahallesi yönündeki yol yenileme çalışmalarımızı daha önce tamamladık. Şimdi sıra hastane çevresindeki yollara geldi. Çalışma öncesi hastane yönetimi ile toplantı yaptık. Onlar bu zamanı uygun gördüler. Şirketin bize verdiği bilgiye göre burada yaklaşık 3 haftalık bir çalışma öngörülüyordu. Ancak biz vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine şirketten ricada bulunduk. Onlarda çalışmaları hızlandırarak, yaklaşık 15 günlük bir sürede tamamlamaya çalışacaklarını belirttiler. Yolda çalışmalar tamamlandığında, yolun asfaltı ve kaldırımları yenilenmiş olacak. Hastaneye ambulans girişi daha rahat bir şekilde yapılacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca hastaneye gelen vatandaşlarımızın park sıkıntısı çekmemesi için de Faik Kocagöz Caddesi üzerinde düzenleme çalışması yapacağız." dedi. (HÜSEYİN IŞIK)