27 Ağustos 2018 Pazartesi

MAKİNECİLERİN FİYAT ENDİŞESİ

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN PAMUK ÜRETİM MERKEZLERİNDEN SÖKE'DE TOPLAMA MAKİNESİ SAHİPLERİ DÖVİZDEKİ HIZLI YÜKSELİŞİN FİYATLARA DA YANSITILMASINI İSTİYOR

Söke'de bir araya gelen toplama makinesi sahipleri hasat dönemine çok az bir zaman kalmasına karşın, toplama fiyatlarının açıklanmadığını dile getirdiler.
Dövizdeki artışın ve girdi maliyetlerinin geçen yıla oranla çok daha yüksek olduğunu belirten makine sahipleri sıkıntılarını aktarmak üzere, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş'ı ziyaret etti.
Makina sahipleri ziyaret sırasında, önümüzdeki günlerde Ziraat Odası tarafından belirlenecek toplama fiyatlarında, dövizdeki artışın da dikkate alınmasını istediler.

"HEM ÜRETİCİ HEM DE MAKİNA SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Pamuk toplama makinesi sahipleri toplu olarak ziyaretimize geldi. Arkadaşlar bu sezon uygulanacak pamuk toplama ücretleri belirlenirken, girdi maliyetlerindeki hızlı artışın dikkate alınmasını istediler. Makinelerde kullanılan bütün malzemelerin dövize bağlı olduğunu kaydettiler. Biz de kendilerine fiyatlarla ilgili olarak hem üretici, hem de makine sahipleri ile istişareler yapacağımızı ve fiyatları üretici ve makinecileri düşünerek belirleyeceğimizi söyledik." dedi.
Söke Ovası'nda geçen yıl makineyle hasatta dekar başına nakliye ücreti hariç pamuk toplama bedeli 105 TL olarak belirlenmişti. (HÜSEYİN IŞIK)