14 Ağustos 2018 Salı

UKRAYNALI RESSAMLAR KUŞADASI’NI ÇİZDİ

70 UKRAYNALI RESSAMIN ÇİZDİĞİ RESİMLER EYLÜL AYINDA KUŞADASI'NDA SERGİLENECEK

Kuşadası Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği’nin katkılarıyla “Colors Of Life-Barvi Jittaya” Ressamlar Derneği tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen “Kuşadası”  konulu resim yarışmasının sergi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 
Jüri üyeleri arasında ünlü ressamlar Bedri Baykam ve Ziya Gürel ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da bulunduğu yarışmanın seçkileri sergi açılışına katılanlar tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

ÖZER KAYALI DA JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTI

Colors Of Life-Barvi Jittaya Ressamlar Derneği’nin Kuşadası”  konulu resim yarışmasının seçkileri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Ressamlar Derneği’nin Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışına Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç, Ukraynalı ressamlar, sanatseverler ve yarışmanın Jüri Üyeleri katıldı. 
70 Ukraynalı sanatçının 143 resim ile katıldığı yarışmada, aralarında ünlü ressamlar Bedri Baykam ve Ziya Gürel ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da bulunduğu jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Lez Olena Chokin’nın eseri birinci, Panushevich Conyshevich’in eseri ikinci, Oksana Shestolov’un eseri ise üçüncü seçildi.
İlk üçe giren ressamlar Eylül ayında Kuşadası Belediyesi ile KODER’in davetlisi olarak 3 gün boyunca Kuşadası’nda ağırlanacak. (HÜSEYİN IŞIK)