2 Ağustos 2018 Perşembe

KUŞADASI BELEDİYESİ 2. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

KUŞADASI'NA GELEN TİYATRO GRUPLARI, KERVANSARAY, ERKAN YÜCEL SAHNESİ, İSMAİL CEM DOSTLUK VE BARIŞ MEYDANI VE GÜZELÇAMLI'DA OYUNLARINI SAHNELEYECEK

Kuşadası Belediye Tiyatrosu öncülüğünde bu yıl ikinci kez düzenlenen Tiyatro Festivali, renkli bir açılışla başladı. Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden oluşturulan bir kortejle başlayan Kuşadası Belediyesi 2’nci Tiyatro Festivali, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sergilenen oyunlar ve dans gösterileriyle devam etti. 

FESTİVALE 250 TİYATRO GRUBU KATILIYOR

Festivalin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nurten Helik, “Geçtiğimiz yıl festivalimize katılım 100 iken bu sene 250’ye çıktı. Bu sayı her geçen yıl katlanarak çoğalacak. Böylelikle Kuşadası’nın adı tiyatro ve sanatla anılacak.” dedi.
Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler de, ülke huzurunun sanatla sağlanacağını belirterek sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya teşekkür etti.
Festivalin Onur Konuğu, sanat yönetmeni ve oyuncu Tilbe Saran ise konuşmasında, sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü toplumlarda barışın ve huzurun hakim olduğuna dikkat çekti.  
5 gün boyunca devam edecek olan Kuşadası Belediyesi 2’innci Tiyatro Festivali kapsamında Kuşadası’na gelen tiyatro grupları Kervansaray, Erkan Yücel Sahnesi, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı ve Güzelçamlı’da oyunlarını sergileyecek. (HÜSEYİN IŞIK)