5 Haziran 2018 Salı

DÜĞÜN EVİ, ASKER EVİ YAS EVİ OLMASIN

JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN TÜRKİYE GENELİNDE UYGULAMAYA SOKULAN PROJE SÖKE'DE DE BAŞLATILDI

Söke Jandarma Komutanlığı'nın başlattığı proje ile düğün, nişan ve asker uğurlama eğlencelerinde silahla rastgele ateş edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında, Söke’deki düğün salonlarının işletmecileri ile toplantılar yapılacak. İlçeye bağlı kırsal mahallelerde oturan vatandaşlarla geniş çaplı toplantılar düzenlenecek. Köy meydanlarına ve kahvehanelerine uyarıcı pankartlar asılacak. Silah ve patlayıcı madde kullanımı ile ilgili yasaklar basın ve iletişim araçları üzerinden duyurulacak,  düğünlerde görev yapan orkestra elemanları tarafından okunacak. Camilerde okunmak üzere İlçe Müftülüğüne verilecek.

SÖKE'DEKİ İLK TOPLANTI MUHTARLARLA YAPILDI

Söke'de proje kapsamındaki ilk toplantı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla yapıldı.
Toplantıda proje ile ilgili sunumu yapan Söke İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay Mehmet Kurt; "Düğünlerimizde silah atmadan dolayı vatandaşlarımız yaralanıyor,sakat kalıyor bundan dolayı düğünlerde silah atmayalım,arkada gözü yaşlı insanlar bırakmayalım diye bir proje yaptık.Bu projemizin adıda düğün evi yas evi olmasın, bu nedenle bütün Söke ilçemiz ve mahallelerde projemizi tanıtacağız.Afiş ve proşür dağıtarak silah atmaları engellemeye çalışacağız.Buda yaralanmalar ve ölümlerin önüne geçecek,düğünlerimizin huzur ve güven içerisinde eğlenmeyi,mutlu olmayı hep beraber paylaşacağız." dedi.

PROJEYE HALKTAN BÜYÜK DESTEK VAR

Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçe merkezi ve uzak mahallelerdeki vatandaşlara projeyi anlattı ve el ilanları dağıttı.
Projeyle ilgili bilgi alan mahalle sakinlerinden İsmail Yetim, "Çok iyi bir başlangıç. Olmaması için uğraşılıyor, görevli arkadaşlar uyarıyor bizleri,sağolsunlar" dedi.
İsmail Savşaşır da, "Jandarmanın başlattığı bu projeyi kesinlikle destekliyoruz,bu proje ölümlerin önüne geçecektir. inşallah uygulanır, millet de bundan rahatsız olmaz, başka canlarda yanmaz, arkada gözü yaşlı insanlar kalmaz, yetim çocuklar kalmaz" diyerek duygularını dile getirdi. (NUMAN ÖLMEZ)