16 Şubat 2018 Cuma

KUŞADASI'NDA SAADET ZİNCİRİ KURAN ŞİRKETE POLİS BASKINI

KUŞADASI'NDA SOSYAL MEDYA YOLUYLA KADINLARA YÖNELİK İLANLAR VEREREK ONLARI YÜKSEK KARLI İŞ ORTAĞI YAPACAĞINI ÖNE SÜREN İKİ KİŞİ YAKALANDI

Kuşadası polisi, kurdukları iki pazarlama şirketine sosyal medyadan verdikleri ilanlarla ortak toplayan şirkete operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 ortaktan G.Ö. tutuklanırken, S.U. ise hamile olduğu ve doğumuna az bir süre kaldığı için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre; Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi'nde lüks bir iş merkezinde yaklaşık 4 ay önce 'AVA İşyerim' isimli iki şirket kuran G.Ö. ve S.U., sosyal medya üzerinden yüksek kar vaatli kadınlara yönelik ilanlar vermeye başladı.
3 ay içerisinde 81 ilde yaklaşık 36 bin üyeye ulaşan şirketler, kadınlardan bayilik adı altında para topladı.
Şirketlerin ortaklarına taahhüt ettiği ödemeleri yapmaması üzerine şikayetler başladı.
Kuşadası Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, polis şirketlere yönelik operasyon düzenledi. 
Operasyonda söz konusu şirketlerin ortağı olan G.Ö. ve S.U. gözaltına alındı. 
Şirketlerdeki aramalarda ele geçirilen bilgisayarlar ile video görüntülerin bulunduğu hard diskler ve muhasebe evraklarına incelenmek üzere el konuldu. 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlıdan G.Ö. 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanırken, hamile olan ve doğumuna kısa süre kalan S.U. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.