17 Ağustos 2017 Perşembe

SÖKE'DE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI BAŞLADI

SÖKE TİCARET ODASI TARAFINDAN AÇILAN "İSKELE KURULUM ELEMANI" KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERE BELGELERİ VERİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen MEYBEM “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları Söke'de Ticaret Odası'nın işbirliğinde yapılıyor.
Söke Ticaret Odası Meybem sorumlusu Gökhan Koçel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni yıldan itibaren çok tehlikeli ve tehlikeli tüm mesleklerde bu belgenin zorunlu hale geleceğini belirtti.
Koçel, "Ocak 2018'den itibaren yapılacak denetimlerde belgesi olmayan işçi başına 500 TL ceza uygulanacak. İnşaat sektöründe belge alması gereken 48 meslek var. Bu mesleklerden en az 10 başvuru olması halinde belirlenen bir günde bir günlük bir sınav yapıyoruz. Başarılı olanlara belgelerini teslim ediyoruz" dedi.

SÖKE'DE İLK KURSA KATILANLAR BELGELERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Söke'de gerçekleştirilen ilk kurs olan ” İskele Kurulum Elemanı" sınavına katılan 12 kursiyer bir günlük yazılı ve uygulamalı sınavın ardından belge almaya hak kazandı.
Başarılı olan kursiyerlere belgeleri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay ve Söke Ticaret Odası Meybem Sorumlusu Gökhan Koçel tarafından verildi. (HÜSEYİN IŞIK)