15 Ağustos 2017 Salı

SÖKE'DE EKMEĞE ZAM

SÖKE'DE EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM YAPILDI. 250 GRAM EKMEĞİN SATIŞ FİYATI 1 LİRA 25 KURUŞ OLDU

Söke Ticaret Odası Meclisi'nce alınan zam kararı uygulanmaya başlandı.
Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, zam kararının fırıncı esnafının isteği doğrultusunda alındığını belirtti.
Kutlay, "Söke'deki fırıncı esnafı üyelerimiz 2014 yılından buyana ekmeğe zam yapılmadığını ve girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek zam talebinde bulundular. Biz de geçen haftaki meclis toplantımızda fırıncı arkadaşlarımızın zam talebini meclisimizde görüştük. Didim ve Kuşadası'ndaki fiyatları da dikkate alarak 25 kuruşluk zam yaptık" dedi.

SÖKE'DE SON 3 YILDA 3. ZAM

Söke'de 2014 yılında 300 gramı 70 kuruştan ekmek, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren 250 grama düşürüldü ve 90 kuruştan satılmaya başlandı.
Bu zamla yetinmeyen fırıncılar tam bir yıl sonra yine girdi maliyetlerini öne sürerek ekmeğe 10 kuruş zam yaptı.
Söke'de ekmeğin 2015 yılı fiyatı bir lira oldu.
2017 yılındaki yüzde 25'lik zamla da 1 lira 25 kuruşa yükseldi. 

KUŞADASI'NDAKİ ZAM TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Kuşadası'nda geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ekmeğe 25 kuruşluk zam yapılmış ve bu karar Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan'ın tepkisine neden olmuştu.
Kuşadası'ndaki zam kararının yasal olmadığını belirten Çetindoğan, Aydın Valiliği'nin ekmek fiyatları ile ilgili çalışma bitene kadar zam istemediğini kaydetti.
Selahattin Çetindoğan, "Aydın Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünden Birliğimize gönderilen 16.05.2017 tarihli yazıda; "ilgili kurum ve bakanlıkların eş güdümünde ekmekte fiyat oluşumu ile ilgili çalışma yürütüldüğü belirtilerek, söz konusu çalışma neticelendirilerek konu ile ilgili bilgilendirme yapılana kadar ekmek fiyatında herhangi bir artışa onay verilmemesi rica olunur’ denmektedir. Bu nedenle Valilikten yapılacak ikinci bir bildirime kadar   birliğimizce artış yapılmayacaktır.” dedi.

KUŞADASI'NDA 25 KURUŞLUK ZAM GERİ ÇEKİLDİ

Kuşadası’nda turizm sezonu öncesi 1.25 Kuruş’a çıkarılan ekmek fiyatları Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı alınan komisyon kararı ile 25 Temmuz tarihinde tekrar 1 TL’ye indirildi.

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, komisyon kararıyla ekmek fiyatının tekrar 1 TL olmasının kararlaştırıldığını belirtti.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da, alınan komisyon kararına uyacaklarını açıkladı. 
Kuşadası Unlu Mamüller ve Fırıncılar Derneği Başkan Mehmet Şenol ise, alınan kararın kendilerine de tebliğ edildiğini açıklayarak devletin verdiği karara uymak zorunda olduklarını Güzelçamlı ve Davutlar Mahallesindeki fırınlar da dahil ekmek fiyatlarını tekrar 1TL’ye indirdiklerini söyledi. 
(HÜSEYİN IŞIK)