24 Ağustos 2017 Perşembe

SÖKE'YE MODERN MEZBAHA KURULUYOR

SÖKE BELEDİYESİ MÜLKİYETİNDEKİ ARAZİ ÜZERİNE YAPILMASI PLANLANAN MEZBAHA TESİSİNİN İHALESİ YAPILDI

Söke’ye mezbaha tesisi yapımı için gerçekleştirilen ihaleye bir firma katıldı. 
İhaleye Söke Entegre Et Tesisi A.Ş. adlı firma katıldı. 
İhalede mülkiyeti Söke Belediyesi'ne ait arıtma tesisleri yanındaki 14 dönümlük arazi 29 yıllığına aylık 2 Bin 100 TL bedelle firmaya verildi. 
AB standartlarında yapılacak olan mezbahanın ilk etapta günlük 50 büyükbaş, 150 küçükbaş hayvan kesimi yapabilecek kapasitede, tam teknolojik donanıma sahip olacağı belirtiliyor. 
Tesisin toplam yatırım miktarının yaklaşık 7.5 milyon TL olacağı ifade edildi.

“MEZBAHA OLMAZSA OLMAZ”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Söke’de bazı yatırımcı arkadaşlarımız tarafından ileride kamu kurum ve kuruluşlarında ortak olabileceği bir şirket kuruldu. Yatırımcıların Sökeli olması, Sökeli arkadaşlarımızın bu işe gönül vermeleri bizleri ayrıca mutlu etti. Söke’de en büyük sıkıntısı çekilen kolektif iş yapabilme anlayışına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu proje bu yönüyle de önemli” dedi. 

“ŞİRKETİN KAPILARI YENİ ORTAKLARA AÇIK”

Sökeli yatırımcıların bir araya gelmesi ile kurulan firmanın mezbaha yatırımını TKDK’dan alacağı yüzde 50’lik hibe destek ile kuracağı belirtildi. 
Şirket adına konuşan Erdinç Algür; “Kurulan şirketin yeni yatırımcı ortaklara kapısı açık. Söke’deki sivil toplum kuruluşlarının da ortak olması söz konusu. Görüşmelerimiz var. Söke’nin ihtiyacı olan mezbaha yatırımını ilçemize kazandırmak için yola çıktık, hayırlı olsun” dedi. (HÜSEYİN IŞIK)