19 Ağustos 2017 Cumartesi

2017 TARIM DESTEKLERİ AÇIKLANDI














PRİM DESTEĞİ PAMUKTA 75 KURUŞTAN 80 KURUŞA, MISIRDA 2 KURUŞTAN 3 KURUŞA ÇIKARILDI

Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre,  Mazotta destek arttı, gübrede sabitlendi.
Mazotta en yüksek destek pamuk ve çeltik üreticilerine yapılacak.
Pamuk ve çeltikte çiftçilere dekar başına 36 lira mazot,ve dekar başına 4 lira gübre desteği ile toplam 40 lira destek ödenecek. 
Ayçiçeği, soya, dane mısır ve patates için çiftçilere dekar başına 17 lira mazot ve 4 lira gübre desteği ödemesi yapılacak. 
Buğday,arpa,çavdar,yulaf ve tritikale üretenlere dekar başına 13 lira mazot, 4 lira gübre olmak üzere 17 lira destek verilecek. 
Tarlasını ekmeyip nadasa bırakanlara ise dekar başına 5 lira mazot desteği ödenecek. 

PAMUKTA 5 KURUŞLUK ARTIŞ
17 üründen 15’inde destek miktarı geçen yılla aynı kalırken, sadece pamukta 5 kuruş, mısırda ise 1 kuruşluk artış sağlandı. 
Pamuk primi kilogram başına 75 kuruştan 80 kuruşa, dane mısırın destekleme primi ise, 2 kuruştan 3 kuruşa çıkarıldı.  

GÜNAL, "PAMUKTA 5 KURUŞLUK ARTIŞ KUR FARKININ GERİSİNDE" 
Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal, geçen yıl 24-28 cent bandında gezen pamuk desteğinin bu yıl 22-23 sent civarında kaldığını belirtti.
Günal, "Devletimiz herhalde bunu da gördü, 80 kuruşluk desteği yeterli gördü diye düşünüyorum. Bununla beraber mazot ve gübre desteklerinde bir miktar artış var.  Pamuk prim desteğinin yükselmesi memnuniyet verici ama bahsettiğim gibi genel fiyat düzeyiyle oranladığımızda bir miktar geride kalmış oluyor. Umarız ki çiftçimizi tatmin eder" dedi. (HÜSEYİN IŞIK)