9 Ağustos 2017 Çarşamba

AVŞAR'DA ASBESTLİ SU İDDİASI

SÖKE'NİN AVŞAR MAHALLESİ MUHTARI ERDOĞAN BAKAN, 40 YILLIK SU BORULARINDAN AKAN ASBESTLİ SULAR NEDENİYLE KANSER OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜ

Denge Gazetesi'nde yeralan habere göre; Avşar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bakan, su sorunu yaşadıklarını belirterek borulardan gelen suyun küflü ve asbestli olduğunu iddia etti.
Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin suda arsenik bulduğunu da belirten Muhtar Bakan, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi. 
Muhtar Bakan, "borulardan gelen sular pompa durduğunda kıpkırmızı küflü geliyor. Bu zaman zarfında su pompamızın üstüne maden ocakları, kum ocakları kuruldu ve zeytinyağının karasuları döküldü" dedi. 

"KÖYDEKİ İNSANLAR HEP KANSERDEN ÖLÜYOR"

Büyükşehirden yardım istediklerini belirten Muhtar Bakan, köyde vefat edenlerin çoğunun kanserden vefat ettiğini iddia etti. 
Bakan, "Toplum Sağlığı Merkezi’nin söylemine göre suyumuzun arsenik değeri yüksek çıkıyor. Buradaki insanlar hep kanserden ölüyor. Bu işe Özlem Başkanın çözüm bulmasını istiyoruz. Bürokratların bilgisi vardır, ancak Özlem Hanım’ın bizim sorunumuzla ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgeleri Sorumlusu Fatih Akkentli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Avşar ile birlikte yaklaşık 40 mahallede yaşanan sorunun önümüzdeki bir ay içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Akkentli, “Sadece Avşar Mahallesi değil, yaklaşık 40 mahallemiz ortak ihaleye çıktı. Bu mahallelerimizin hepsinin içme suyu alt yapısı değişecek. İhale iki grup olarak yapıldı. Avşar da ikinci grupta yer alıyor. Ancak bunun öncesinde Avşar’a arıtma tesisi yapacağız, bir ay içerisinde. 15 gün içerisinde de yeni sondaj kuyusu çalışmalarımız başlıyor” dedi. (HASAN ALP ŞAHİN)